Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за консултация и помощ
Автор: PeterTodorov   
Дата:   17-05-15 13:59

Здравейте, от години се радвам на 550d, но на финала на последната екскурзия фотоапарата, започна да щрака и и да не връща затвора. За да отщрака трябва да натисна още веднъш спусъка.

Това означава ли, че е дошло време за смяна на затвор или проблема е друг? И ако знаете на къде да ме насочите, като естествено по български трябва да е качестбено и евтино или ако няма такова животно поне да е качествено :).

Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за консултация и помощ
Автор: GOSPODIN   
Дата:   17-05-15 14:32

Да си инсталирал Magick Lantern на картата? Извади батерията , изчакай 2-3 мин. и пак пробвай.

Автор: pstoev   
Дата:   17-05-15 14:41

може би имаш предвид, че не връща огледалото?

Автор: MikeDimit   
Дата:   17-05-15 14:51

Май си включил функцията за заключване на огледалото. Виж в кастъм функциите lock mirror on/off.

Автор: ratsev   
Дата:   17-05-15 15:01

И на мен ми звучи като mirror lockup. Влиза се в C.Fn менюто на апарата и се търси функция mirror lockup, слага се на disabled и voila огледалото вече не задържа. Но това е една много полезна функция при снимки на статив в комбинация със забавяне на затвора (самоснимачка).

Автор: nositel   
Дата:   17-05-15 15:52

Да не е на Bulb режим? [smile]

Автор: asahi   
Дата:   17-05-15 16:49

Вземи си ръководството на фотоапарата и прочети как се прави Reset to factory default и го направи. После, ако не стане, ще се притесняваме.

Автор: kvakioh   
Дата:   17-05-15 20:38

AКо не дава някаква грешка, Еrr с някакви цифри, а само не щрака, значи или е от тялото някоя функция настроена неправилно или е изключена, или е нещо откъм обектива. По-скоро наистина е заключено огледало или нещо такова.

Автор: Tang   
Дата:   17-05-15 20:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pstoev   
Дата:   17-05-15 20:49

подкрепям MikeDimit и ratsev, включил си заключване на огледалото[cool]

Автор: mihalo   
Дата:   18-05-15 02:24

Ако, съветите на колегите накрая не помогнат!

Опитай да почистиш контактите м/у обектива и тялото! Странни неща се случват при лошата им комуникация. Нямам опит с Каноните, може и глупости да съм написал, но принципите са всъщост еднакви между производителите.

Автор: PeterTodorov   
Дата:   18-05-15 16:20

Много ви Благодаря на всички, честно да ви кажа, от самосебе си се оправиха нещата, преди да прегледам вашите отговори на въпроса ми.

При снимането на един изгрев до брега на вятър, започна да го прави този проблем. Няколко дни не пипах апарата, пуснах темата, и преди да проверя вечерта отговорите, пробвах и апарата работеше. За съжаление не мога да кажа, какъв е бил проблема, но със сигурност не е бил на BULB :D.

Не пипам и настройките за огледалото, сам се появи проблема и сам си мина. Дано да не е временно. Иначе да, с magic lantern съм.

Благодаря на всички за бързата реакция и намеса, както и че сте готови да помогнете. Тези дето мрънкат, сори, ако има нещо ;)

Публикацията е редактирана (27-05-15 11:30)

Дата:   19-05-15 01:42

Мда, конденз от влагата ще да е бил проблемът. [smilie7]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   19-05-15 02:16

От lantern-а е. Аз го имам само на една карта и като почне да прави мизерии слагам "чиста" карта и изваждам батерията. И на сайта им го пише, че всичко е на наша отговорност и апарата може да се бъгне. Успех!

Дата:   19-05-15 05:00

Приемам мнението на GOSPODIN!

Моето допускане е теоритично. Вече го казах, не познавам системата. Просто споделих идея. Дано не съм навредил някому, но едва ли... с влагата е добре да се внимава! Ако не, следва разглобяване, спирт, сешуар, сглобяване и няколко излишни винтчета [smilie5] А, и трябва да се добави порядъчна доза късмет в тая рецепта [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »