Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на Wi-fi SD карта
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   16-04-15 14:51

Здравейте!
От няколко дни съм си вкарал муха в главата за Wi-fi SD карта.
Като цяло ще ми трябва главно за прехвърляне на Jpeg кадри от по-стара безогледалка към телефон ( и съответно споделяне по социалните мрежи), Но по-важната фукнция - да може да бъде вързана в домашна wi-fi мрежа и да прехвърля кадри на десктоп/лаптоп с подходяща програма или през браузър.
Не ме интересуват опции като live preview/control и прочие.
бюджета би бил 80-100лв за 16gb

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на Wi-fi SD карта
Автор: domidi   
Дата:   17-04-15 01:06

Знам само ,че Тошиба имат някакви карти 8гб.за 35лв в Техномаркет.Знам ,че има и други ама клко вършат работа е друг въпрос.16 гб са значително скъпи.Има и някакъв друг вариянт,карт ридър с уай-фи.Та какъв ти е въпроса не разбрах?

Дата:   17-04-15 02:30

Търся мнение от някой пробвал

Автор: jivkojj   
Дата:   17-04-15 10:37

eye-fi го може това, даже и най-старите поколения, както и други неща. Предполага същото важи и за другите 2 основни играча. Какъв ти е конкретно въпроса, че да получиш адекватен отговор?

http://bstatic.schnaeppchenfuchs.com/uploads/2012/12/wiFi.jpg

Дата:   17-04-15 12:30

Някъде (вече не помня къде) четох, че някои нямат опцията да прехвърлят RAW, или да работят вързани в домашна мрежа (към PC през wifi router)

Като цяло - искам мнения/препоръки от колеги, които са ползвали подобен тип карти.
Благодаря!

Автор: lamerko   
Дата:   17-04-15 12:44

Преди време бях тествал - JPEG-а пристигаше на "талази" за около 30 сек, не ми се мисли за РОУ :)

Дата:   17-04-15 12:45

eye-fi ПРО версията могат да прехвърлят и RAW файлове, а някои версии и видео а също и да геотагват. Проблема е, че вече имат много версии и на някои слагат една функционалност, но махат друга. Така, че според нуждите се избира и съответната модификация.

eye-fi подържат 2 режима
- работа в мрежа - през мрежата качват снимки на ПЦ-то/таблета
- директен режим - сами стават хот-спот и ПЦ-то/таблета се закачат директно за картата и сваля снимки. Това е за навън, където нямаш мрежа

Има и различни сценарии за безконечен режим, автоматично качване на сървар и т.н.

От тая информация която си дал, всяка една модификация eye-fi ще ти свърши работа, а подозирам, че и останалите карти.

Дата:   17-04-15 12:53

Преди време бях тествал - JPEG-а пристигаше на "талази" за около 30 сек, не ми се мисли за РОУ :)

Фирмуера много често го актуализират. В началото вярно, че беше бавно, но напослдък скоростта е ОК.
То като се замислиш и скоростта на WIFI по стандарт не е много висока за бързо претачане на големи файлове. Като цяло обаче не е проблем, щото така или иначе всичко си работи автоматично и след малко време вече имаш всичко на ПЦ-то

Публикацията е редактирана (17-04-15 12:54)

Дата:   22-04-15 09:02

На майтап взех една малка Toshiba Flash Air.
при различни камери вади доста различна скорост на прехвърляне.
От DSLR (Nikon D3000/7000) прехвърля jpeg файлове за норматив, но пък два пъти по-малък файл се влачи от Olympus e-pm1

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »