Автор: lamerko
Дата: 08-04-15 14:49
Здравейте,
сдобих се с въпросното фото принтерче, но имам леки "проблеми" с печатарската дейност. Вероятно ще ми се смеете, но съм много бос в тази дейност :)
Принтера е Epson L800, а хартията е Katana "10х15" - меренето с линийка показа 100х149мм, макар и да имам леки съмнения в измерването ми. Да речем, че съм настроил профилите за хартията.
Проблем1: при опит за печат с рамка, рамката ми излиза неравномерна (от единия край въобще липсва). Видях една друга тдруга тема , много сходна с този мой проблем, с тази разлика, че моята рамка не е крива - просто неравномерно са разпределени белите пространства. От там виждам, че въпроса е бил решен с промяна на размера на хартията на 99.5 х 148.5мм - при мен това даде ефект, но все пак имаше малко размествания. Като негативен "ефект" - изчезна възможността да печатам без рамка. Тогава настроих друг профил - 100х148, където нещата са подобни...
Проблем2: всъщност това ми е основния проблем - съдържанието на снимката се разпъва (увеличава), и просто не мога да хвана някаква закономерност. Проблема си го има при печат с рамка и без рамка. Когато печатам с рамка и дам да ми "фит"-не картината, тогава нещата малко се нормализират. Но тази опция не бачка (или поне не напълно) за печата без рамка.
За оразмеряването на снимката преди печат ползвам Crop 100х148mm/300ppi. В драйвера на Epson след всички настройки, съдържанието на снимката влиза в рамката, без да реже. При печат обаче с или без фит-ване без рамка, снимката е "осакатена" на хартията - образа е излязал с около 10-на процента (не мога да кажа точно колко) от всички краища извън снимката.
И още една питанка - някой печатал ли е ID карти с този принтер? поръчах си "стартов" пакет от ибей ( текст ) - 50 пластики с подложка за принтера. Много ме притеснява, че по никакъв начин не мога да разпечатам изображение 1:1 на хартия - гледам по форумите, че разни бразилци и индийци използват драйвер за друг принтер на Epson специално за картите...
|
|