Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за USB hub 3.0
Автор: metodiev_martin   
Дата:   08-04-15 11:24

Понеже дъното на PC-то ми има само 2х USB 3.0, а външните HDD-та са ми 4 на брой, реших да потърся USB hub.
В любимия ebay попаднах на този USB 3.0 Hub 4 Ports Speed 5Gbps.
Ползвал ли е някой подобно нещо на USB 3.0?
Тук цените на подобни хъбове са от 40-50лв нагоре.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за USB hub 3.0
Автор: realnoncho   
Дата:   08-04-15 11:39

Ако всички устройства работят едновременно през този хъб ще има забавяне(дори и да е качествен). Ако не работят едновременно просто ги включвай когато ти трябват [smilie3]

P.S. Ако имаш свободен PCI-E слот може да си вземеш хъб за него, има по-голям шанс да запазва предимствата на USB 3.0 според мен.

Публикацията е редактирана (08-04-15 11:43)

Автор: lamerko   
Дата:   08-04-15 11:54

Зависи от хъб-а. Има малко по-културни решения, които могат да работят в режим на хъб или в режим на суич - джаджата автоматично разбира какво точно ти е нужно. Например ако закачиш два външни харда на хъб-а и започнеш да прехвърляш информация между тях, съответните портове ще се свържат директно без да се заемат други ресурси (шината към компютъра ще е свободна). Възможно е да ти потрябва и хъб със собствено захранване - взе пак по стандарт USB-то носи 500mA, което е достатъчно за флашка или 2.5" HDD, но за няколко устройства на хъб-а няма как да ги захраниш, да не говорим, че може да се прецака целия порт. Въпрсния хъб от линка има вход за захранване, но в торбичката няма трансформатор - сам се оправяш. Аз лично не бих го взел това - все пак един хъб е "инвестиция" за години напред :)

А и да - хубавите хъбове имат защита на напрежението и опция, с която да включиш даден порт в режим на захранване - 1/1.5/2.0 ампера. Много е удобно :)

Автор: MARLOV   
Дата:   08-04-15 11:58

В най_добрият случай можеш подкара два външни диска , но и това е много съмнително.Говоря за едновременна работа. Това е така защото порта на компа има ограничение от 1А на тока, а толкова почти е необходим саамо наа 1 хард.По добре търси разширител ,който се връзва директно на дъното.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   08-04-15 12:56

Най-вероятно сте прави. На първо време си поръчах два по-дълги USB 3.0 кабели, за да могат да са ми под ръка хардовете на бюрото, а да не се налага, всеки път да се гъзурча да ги включвам и изключвам в PC-то (че оригиналните кабели са по 25см и хардовете стоят на кутията на компютъра).
Някак не смея да експериментирам с хъбове с външно захранване (от евтините). Основните ми опасения са, че горесподеления хъб няма да поддържа високата скорост на четене, която в същност е идеята на USB 3.0

Автор: Тед   
Дата:   08-04-15 14:02

ebay

Необходимо е хъбът да има външно захранввне. / и то по-сериозно/.
С този и скоростта ще ти е добра.

Автор: chrisnoch   
Дата:   08-04-15 14:35

Ако имаш свободен PCI/Express слот - продават се платки с 2-4 USB 3.0 порта. Нещо ТАКОВА , например. Аз си купих подобна от "Плесио" и съм много доволен, ни сега нещо не мога да я открия в сайта им.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »