Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Получаване на неработещ фотоапарат по поща, има ли мито?
Автор: freewater   
Дата:   03-04-15 22:34

Здравейте,
Надявам се някой да може да ме информира - как стоят нещата с получаване в България на пощенски пакет, съдържащ фотоапарат? Искам да си пратя за вкъщи неработещия фотоапат Канон 350 Д, но не ми се иска да плащам мито за него. Идеята ми е да го пратя в пакет с други неща като лични книги и дрехи и с обявена стойност на пакета 10 долара примерно. Ще мине ли или ги гледат на скенер, трябват ли специални документи за това, че е развален неработещ апарат? Въобще какви проблеми се очертава да ми създадат български митници (писах и на тях току що със същото запитване, надявам се да отговорят).
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Получаване на неработещ фотоапарат по поща, има ли мито?
Автор: BXMarkov   
Дата:   03-04-15 23:46

Не пишеш откъде ще го изпращаш? Ако е от Европа няма проблем, от страна извън ЕС има проблем.

Автор: m.djorov   
Дата:   04-04-15 00:06

По спомен покрай темата за търсенето на апарат - за Чили или Перу става дума.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-04-15 00:10

От извън Европа, с мито. Или на свръх голям късмет.
ЗА тялото 350Д само добри думи, но има по-нови и достъпни из целия свят.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   04-04-15 11:40

Ще трябва да обявиш някаква стойност на пратката още при самото пращане,като в случая ще е на око,щом са стари неща и нямаш фактури.Въз основа на тази стойност и по преценка на митницата може да реши да заплатиш мито,което е смешно малко,но с него върви и ДДС в комплект върху сумата,която си обявил.ДДС-то както знаеш е 20%.По-вероятно е,обаче нищо да не платиш,щом са стари неща.Просто си зависи от митничарите.

Автор: Imaginarium   
Дата:   04-04-15 12:00

Ако се пише, чее за части или за ремонт, тогава мисля, че няма

Автор: freewater   
Дата:   04-04-15 16:53

Благодаря много за отговорите! За Чили става въпрос точно, смятам да го пратя с пощите им. Досега пратих 3 пакета от Чили (Южна Америка) с обявена стойност около 2-3 долара и нямаше проблеми, но нямаше техника в никой от тях, така че ми се върти идеята да го скрия вътре увит в дрехи. Лошото е ако ги гледат на скенери! Това ме тревожи, защото ще видят апарат и ще има проблеми, не може да се види колко е стар и очукан на скенера.
Къде се пише, че е за части или ремонт? Защото в този документ, който се попълва тук на място, се пише само съдържанието и тук примерно ще пишат "камера", но нищо повече.

Автор: georgioiv   
Дата:   04-04-15 16:57

За електроника мито в БГ няма. Има само ДДС.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »