Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Възможно ли е свързането на DSLR към лаптоп - liveview?
Автор: gfdgdgfd   
Дата:   02-04-15 00:23

Здравейте :) възможно ли е да свържа апарата докато снимам видео с лаптопа ми или си трябва специално мониторче ?Става въпрос за Nikon d3200 [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Възможно ли е свързането на DSLR към лаптоп - liveview?
Автор: MarinY   
Дата:   02-04-15 01:42

Възможно е. Трябват ти и USB кабел и програма, като Camera control или една от многото безплатни или доста по-евтини, но с по-малко функции, от интернет.
[shtrak]

Автор: chrisnoch   
Дата:   02-04-15 03:49

Nikon D3200 няма чист HDMI изход - т.е. сигналът от HDMI изхода не може да се записва. Предполагам, че също така не става за мониторинг по време на запис - т.е. HDMI изходът се изключва при стартирането на видеозапис. За последното не съм много сигурен. Можеш лесно да тестваш дали е така. Трябва ти само HDMI-MiniHDMI(type C) кабел и телевизор с HDMI вход.
HDMI портовете на лаптопите са само за изходен видеосигнал - т.е. видеосигналът няма как да влезе в лаптопа през HDMI. Има външни кепчъри в комплект със софтуер, но не съм ги проучвал.

Автор: Nedelcho1   
Дата:   02-04-15 09:45

Трябва ти този софтуер ( Camera Control Pro 2) или по - нова версия и може. Ще имаш контрол над бленда, скорост и ISO от компютъра, ще имаш и Live view и може да се настрои да записва снимките директно на компютъра. За съжаление доколкото си спомням когато последно съм работил с нея (и имах Nikon D90) има доста по - орязана функционалност от безплатната програмка, която си върви в комплекта с всеки DSLR на Canon.

Автор: TheBossBG   
Дата:   02-04-15 09:52

Марине, това ще стане, ако има двете опции на USB: MSC(Mass Storage) и MTP/PTP. За да му работи Camera Control трябва да мине на МТР/РТР. И после да не забрави да се върне на МСЦ, че няма да може да сваля снимките с ЮСБ кабела. За жалост, нямам видеЛо на моя, та да кажа дали ще стане, но за снимки работи перфектно.

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »