Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Домашно фото студио
Автор: nikshi   
Дата:   02-02-15 22:26

Здравейте,
мерак ми е да си направя домашно фото студио. Любител съм и не разполагам с кой знае какъв бюджет. Прочетох различни статии, теми и мнения по въпроса, но ми се иска и аз да задам няколко въпроса. Първият и най-важният, разбира се е има ли смисъл да се прави подобно нещо т.е. ако си купя комплекти за домашно фото-студио за 500-600 лв (каквито гледам има в Интернет), ще мога ли да се радвам на добри (за любителските разбирания) кадри. Ще мога ли в домашни условия да правя снимки в цял ръст или на какво разстояние трябва да е модела от фона за да се избегнат сенките и да се получи сравнително добра снимка. В момента снимам с D90, но мисля да си взема D7100. Обектива още е в процес избиране, защото сега имам само китовия 18-55 и 50/1.8. Ако може да ме посъветвате и за някой комплектите които ги има за не професионална студийна фотография.

Благодаря предварително! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Домашно фото студио
Автор: CaracolStudio   
Дата:   02-02-15 22:43

Зависи какво разбираш под домашно ако отделиш цяла стая примерно 30кв пак се води домашно хаха има даже и по малки студиа които работят "професионално".Относно бюджета мисля че няколко малки светкавици и чадъри биха ти свършили чудесна работа .Ако имаш бяла стена за фон значи вече имаш два фона бял и сив :)

Автор: ixus   
Дата:   02-02-15 23:40

Ако ще Вместо няколко малки светкавици ,по-добре една малка( да си имаш и за извън студиото) и една или две студийни светкавици със софтбоксове ,които струват колкото китайска малка. Ще трябват и стативи за светките.

Дата:   03-02-15 00:08

Без да се заяждам кои студийни светкавици струват колкото китайска малка ?

Автор: ixus   
Дата:   03-02-15 01:07

Извинявам се ,май си прав. Мисля ,че преди 5 години си бях взел нова от най ниския клас със софтбокса за 190лв, която си работи и до днес. А сега най-евтино виждам за 220 +65 софтбокс.

Автор: dimidumi   
Дата:   03-02-15 01:34

...е не е точно като китайска малка, ама колкото две горе-долу...а и китайците вдигнаха цените, особено в България [smile] ...[beer]

Автор: deerstalker   
Дата:   03-02-15 02:03

$[smilie5]

Автор: satansho   
Дата:   03-02-15 07:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: axlastro   
Дата:   03-02-15 11:02

За начало е нужна една светкавица Yongnuo 560 III, един радиопредавател Yongnuo RF603RCII, един бокс-чадър със сребърна отражателна повърхност и един рефлектор - може студиен, може и 2в1 със сребърна и златна повърхност, по възможност по-голям. Трябват ти два статива за осветление с височина 220см, по 50 лв. - единия за светкавицата, а на другия закачаш рефлектора вертикално. Рефлектора може и отдолу, под 45 градуса да се сложи или може да ползваш помощник. Не ти трябва държач за рефлектори, но по принцип стават с някои уговорки.

Защо рефлектор а не втора светкавица? Просто е - рефлектора ще служи за запълващо осветлени, което по принцип трябва да е по-слабо от рисуващото
. Рефлектора се контролира много лесно с малко завъртане и няма нужда от батерии . Сгъва се лесно и може да го носиш със себе си навън.

Така до тук имаш около 350-400 лв. Една фонова система - аз си купих за 80 лв. и е отлична, с широчина 300 см и височина 280 см. Има и по-хубави, но са по-скъпи. За начало може и без нея - просто намери къде да закачиш някакъв черен или бял плат. Фоновете са евтини и има варианти - от Aliexpress си купих за 30-тина лева доста приличен фон. Като за начало и бял/черен плат от Cacadu ще ти свършат работа, аз продавам такива. Както вече ти казаха - бялата стена е чудесен вариант за фон, като с малко креативност може дори да стане черен фон!

Това, което ти трябва най-много е постоянство, мислене и усещане на светлината и четене на книги, по възможност учебници за основните принципи в осветлението и фотографията - стопове, бленди, основно постановки при студийното осветление (Rembrand lighting, clamshell lighting ...). И много, много снимане, грешки анализ на грешките, проба отново и отново.

Автор: Mogila   
Дата:   03-02-15 11:05

axlastro от плат ли ти е фона или картон? Тази фонова система за 80 лева става ли за картонен фон?

Дата:   03-02-15 11:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-02-15 14:20

Фона е от винил. Дойде за 30 дни. Не е върха но става. Фоновата система е от тезис два статива и напречна греда. Може и да става за хартиени фонове на руло. Не съм тествал.

Автор: prisonbreak   
Дата:   03-02-15 17:52

CaracolStudio написа:

> Без да се заяждам кои студийни
> светкавици струват колкото
> китайска малка ?

Ето един моноблок на цената на ЮН.... текст

Ето и още един текст

Дата:   03-02-15 19:42

YN 560 III си я купих за 100-тина лев чисто нова. Сега са се вдигнали заради долара. Иначе в ebay има и по-евтини студийно и ако се снима само вътре май е по-разумно с такава.

Автор: biso   
Дата:   03-02-15 22:28

много дълго време се въздържах да си купя някаква не много мощна студийна светкавица - моноблок и се залъгвах с разни малки светкавици, светкавици на фасунги, и какви ли не евтини боклуци, които като сметнах, струват доста повече.

не се подлъгвай по цената, това, което ти предлага prisonbreak + достатъчно голям софтбокс е много по-добре от ръчните светкавици с чадърчета или без

Публикацията е редактирана (03-02-15 22:39)

Дата:   04-02-15 09:09

За тези 250 лв може да си вземе 2 или 3 Yongnuo а и ако сметне ,че не му се снима вече студийно много по-лесно се продават ръчни светкавици отколкото моноблок .

Дата:   04-02-15 10:03

Автор: GenaDP   
Дата:   04-02-15 12:57

Автор: satansho

[smilie24]нямат синхронизатори и т.н.

Пич, я покажи поне една студийна светкавица БЕЗ оптичен синхронизатор. А на тема мощности - знаеш ли какво е "водещо число"?

Публикацията е редактирана (04-02-15 12:59)

Дата:   04-02-15 13:29

Проблема с ръчните светкавици е, че някои модификатори не могат да се ползват пълноценно. Аз примерно имам Бюти диш и за да светне горе-долу равномерно съм му направил един дълъг дифузьор, така че главата на светкавицата изобщо не свети вътре в чинията. Ако се ползват софтбоксове може и с ръчни светкавици. Белия чадър работи добре с ръчна, но има някои недостатъци, които трябва да се знаят. Много зависи от това, какви са намеренията. Аз например снимам вътре само ако навън условията не са подходящи и поради това следващата ми стъпка би била ръчна светкавица с външен захранващ блок и гола крушка, някъде в бъдещето, евентуално.

Автор: prisonbreak   
Дата:   04-02-15 18:11

Ще говоря с не много точни цифри, но както и да е.
Малката светка е с мощност, накъде към 50w. А моноблоковете започват от 180w. Кое е по-добре?

И аз така като теб... Накупувах малки светки. 5бр. Голям зор докато ги продам.

Купи си 2 моноблока. = 460лв. текст
2 статива = 100лв. текст

2 бокса = 130лв. текст
и текст

и 1 сеинхронизаторче = 46лв. текст

Не се занимавай с малки светки. И за тях трябват стативи..(който после не можеш да ползваш за моноблокове).
И не се занимавай с чадъри.
Като обем, чадъра заема същото място като софта.(разпънат)

За малките светки , никой не споменава батерии(40лв) + хубаво зарядно (40лв.). И тези 80лв. * 3 поне. идва на 200лв. за батерии.

Играл съм този филм вече, затова не го препоръчвам.

[beer]

Дата:   04-02-15 18:35

Дата:   04-02-15 18:40

Ако ще са студийни светкавици за любителски цели (т.е. снимане с неголяма интензивност), и се гони ниска цена - по-добре по-евтините варианти. Например това или това

Ако ще са репортажни светкавици - няма защо да се хвърляте на моделите с моторизирано варио, вграден радиоприемник и т.н. екстри. По-добре две по-евтини, отколкото една с всички общо-взето безполезни глезотии...

Естествено, ако парите не са проблем, наривайте само най-скъпото. [smilie5]

Дата:   04-02-15 18:47

Много интересни светки са това. Между другото наистина да се има предвид разходите за батерии и преходници за Bowens байонет, както и гореспоменатата недобра работа с някои видове модификатори. Ще взема и аз да си купя една такава евтина студийна да си светкам диш-а с нея. А има ли вариант да се синхронизират с предавател YN 603RFII тези студийните и как?

Дата:   04-02-15 19:27

има ли вариант да се синхронизират с предавател YN 603RFII тези студийните и как?

YN 603 II имат в задната си част куплунг, в който може да се включи кабел за палене на студийни светкавици:

Дата:   04-02-15 19:39

Автор: satansho

Кой казва да си купува малки светкавици?

Акъл с пълни шепи раздаваш, ама първом поне да беше вдянал кое точно наричат "малки светкавици"...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »