Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic Lumix DMC-FZ1000 VS Canon VIXIA HF G20 HD
Автор: youstolemyheart   
Дата:   18-01-15 04:31

Здравейте :-),

Нуждая се от ваш съвет. Искам да снимам видео, с цел да ъплоудвам с що годе и прилично качество клипове, снимани indoor. Придружени евентуално статии със снимков материал.
Не съм професионалист, отскоро имам чисто нов DSLR EOS 600D, в гаранция още година и половина, който евентуално ще продам, ако се реша на тази стъпка.

След много четене, много онлайн ревюта, все но не мога да си избера. Дали камкодер или по-добър апарат. Спрял съм се на:

Canon VIXIA HF G20 HD Camcorder with HD CMOS Pro and 32GB Internal Flash Memory

§

Panasonic Lumix DMC-FZ1000 Digital Camera

Моля ви, насочете ме. Това е и моят психологически бюджет, 900$.+-100 $ за микрофон и/или активни колонки

С уважение,
Аз.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic Lumix DMC-FZ1000 VS Canon VIXIA HF G20 HD
Дата:   18-01-15 04:38

FYI - aко е от значение, което забравих в първия пост, писан по нощите:

1.) На EOS-a e китов обектива 18-55 IS;

2.) Принципно няма силно да зуум-вам по време на видеата.

3.) Сам ще менажирам процеса по заснемане и трябва да ми е максимално удобно, за да не се бавя прекалено.

Автор: simbon4o   
Дата:   18-01-15 09:01

От 600д, FZ1000 и виксиата последната има най-лошо качество на образа, а панасоника е най-добър. Ако ще записваш говор, предимство ще има камерата с вход за микрофон.

Автор: ioana-foto   
Дата:   18-01-15 10:11

Sony RX10 ! , има вход за микрофон и слушалки , има и 60 р при full hd, 24-200 на F2.8 и плавен безшумен зум при снимане.
И FZ1000 е добър но аз за снимки и видео бих взел RX10 , един зум колкото е с по голямо фокусно разтояние, толкова по некачествен е.

Публикацията е редактирана (18-01-15 10:17)

Дата:   18-01-15 15:44

Привет,

Благодаря ви! Iнтересно ми е дали качеството на '4k' видеозапис евентуално би могло да бъде сравнируемо и/или по-добро с най-добро full HD na 60fps (DSLR-и в този ценови клас - ЕОС 650-700, RX10 и др.)

Тук имам предвид и фактора цена, защото RX10-тката е около $1000, а панасоника - $800.

Ще снимам сам, като ще ползвам допълнително озвучаване - микрофон.

Автор: ioana-foto   
Дата:   18-01-15 16:26

4К 24 к/с е по добро от FullHD 60 к/с но само ако снимаш с неподвижна камера и бавнодвижещи се обекти.
Но като чета характеристиките на FZ1000 той също има FullHD но на 50 k/c.
Мисля че четох че при RX10 има четене на цялата матрица а не презредово ,което премахва замазването при движение,но тук трябва да се изкаже някой спец.

Автор: dido1234569   
Дата:   18-01-15 17:29

Снимане на видео с фотоапарат (повечето пъти) се ползва с цел повече размазване на фона(боке),но самия процес на заснемане е по труден особено за начинаещи.Снимането с видеокамера е много по удобно отколкото фотоапарат.имай в предвид че снимането с фотоапартат трябва отделна платформа,следящ фокус казано с две думи - става сложно.И друго има с фотоапарата обикновено се снимат кратки клипове,а с камерата дълги сесии.

Публикацията е редактирана (18-01-15 17:49)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »