Автор: nyamago
Дата: 27-12-14 16:19
Понеже питаш хората, които вече имат бизнес, някой правилно ти отговори, че те нямат свободни пари. Ако се появят такива - те вече са усвоени още преди появяването им: или са реинвестирани в бизнеса, или са изкарани от него за консумация ("и аз съм човек", дето се казва). Второто не е приоритет - само когато първото е направено добре и дава резултати.
Ако почваш от нищо и умуваш какво да стартираш със 100к (лева, предпоагам) - най-реалистичните решения са спомагателни бизнеси (докато си работиш друга работа) или частична инвестиция с други партньори. Защото 100к, дори да са в $, € или £ - не са достатъчен капитал за бизнес, който (сам) ще те изхранва и ще се развива.
За 'страничен' (полу-хоби) бизнес във физическия свят: рентиерски тип бизнеси, които носят доходи без да консумират много от времето ти (защото си зает с друго за прехрана). За никакъв сериозен имот не стигат, но има бизнеси с даване под наем на вещи и оборудване: фотографска техника, озвучително и осветително оборудване, строителни машини и инструменти - всичко има амортизации (но кой е казал, че какъвто и да е бизнес може да мине без счетоводител и планиране? ; ) имат и рискове (но кой сериозен бизнес може без застраховки? ; ).
В дигиталната сфера има много повече възможности - повечето, наистина, дребни, но лесно можеш да оперираш една дузина сайтчета, от които капе по малко и поне едно от тях има шансове да порастне достатъно, че да се продаде с добра печалба след 2-3 години...
Импровизирам - нужна е повече информация за по-сериозен съвет. Но от 20+ години оперирам собствени бизнеси и ми се ще да вярвам, че имам някакъв поглед върху нещата.
На слука!
Публикацията е редактирана (28-12-14 02:40)
|
|