Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колко лош е Red / Dead / Умрял / Мъртъв пиксел / pixel
Автор: Батко   
Дата:   06-11-24 09:32

Здравейте!

На безогледална фулфрейм камера Sony си зуумвам с вариото и гледам един червен пиксел, както на електронния визьор, така и на LCD-то и си стои, обаче като върна към широко изчезва, като върна към "теле" се показва пак. Ако сложа капачката на обектива се вижда не само червения пиксел, ами и един лилавеещ. Направих "Pixel Mapping" и изчезнаха. Това добре, ама ( за съжаление след пиксел мапинга ):

Отворих фотошопа и на горен лейър оградих предполагаемия червен пиксел в една снимка и почнах да отварям други снимки, но на тях липсва, а на една друга снимка се беше преместил малко по-надолу вляво.

Какво се случва ?
От какво са се появили ?
Ще се появяват ли още ?

https://i.ibb.co/5BqCvzT/dp.jpg

Някои неща от нета, които прочетох:
Мъртвия пиксел си е мъртъв - не може да се оправи, но с интерполация се създава от съседни пиксели, след пиксел мапинга.
При някои камери пиксел мапинг се стартира автоматично при пускане на камерата ( при кои ? ).
Някъде пишеше, че било желателно на всеки 3 дена да се прави пиксел мапинг ? Толкова ли често умират ?

Някой има ли опит ?

Отговори на това съобщение
 Re: Колко лош е Red / Dead / Умрял / Мъртъв пиксел / pixel
Автор: asahi   
Дата:   06-11-24 10:01

Ако имаш само два пиксела въпросът ти ще е много основателен.

Автор: lamerko   
Дата:   06-11-24 11:16

По принцип често идват фабрично с мъртви и мапнати пиксели... Повече боли да дадеш десетина хилки и да ти дойде с няколко такива без да разбереш в началото, понеже някой е замазал положението...

Автор: asahi   
Дата:   06-11-24 12:40

Добре е преди покупката да се запознаеш с dead sensor pixel warranty policy, за да няма разочарования.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   06-11-24 19:18

Цък

Автор: Батко   
Дата:   07-11-24 14:51

IShoot4Fun, аз съм написал, че съм си решил проблема с Pixel Mapping. Методът, който си предложил явно също върши работа, но е по-скоро за по-старите модели.

Пуснах темата, защото ми беше малко притеснителна появата на такива пиксели за първи път, при положение, че съм сменил доста тела.

Благодаря за мненията!
Оставям темата отворена, ако на някой му е полезна или желае да пита още нещо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »