Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Застраховка "Грабеж"
Автор: Georgi_Anastasov   
Дата:   07-11-14 07:06

Бихте ли ми препоръчали застрахователна компания в България, която застрахова фогографска техника срещу кражба?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Застраховка "Грабеж"
Автор: ffoko   
Дата:   07-11-14 09:22

Колега, в темата си писал "грабеж", а питаш за застраховка срещу кражба. Това са два коренно различни риска, но за съжаление с един и същ резултат.
Всяка застрахователна компания предлага застраховка на домашно имущество /движимо и недвижимо/, при което можеш да включиш всичката си фото техника. За съжаление, при настъпване на застрахователно събитие,много трудно се доказва дали тази техника е открадната или въобще не е била в застрахования дом. Тази застраховка важи само за определено място. И още нещо, не всички предлагат "кражба и грабеж" със специално техническо средство. Другата застраховка е т.н. "Електронно оборудване". Тя също важи за определено място /дом, офис, ателие.../, но е много по-широкообхватна. При нея имаме и покритие "неправилна работа с изделието".

Като цяло, кражбата и грабежа са изключително трудно доказуеми за малка /дребна/ техника. Трябва да имаш неоспорими доказателства, че техниката е била там, на място и е била открадната.
А колкото за застрахователните компании, няма да изразя мнение по разбираеми причини.

Успех!

Дата:   08-11-14 05:35

Питам за компания, която специализира в работа с фотографи, кинаджии и т.н.

България има ужасна репутация заради корупцията в МВР и тукашните ми застрагователи (СЩ) не покриват технитата ми при посещения в такива сенчести републики! Затова се интересувам да си купя застраховка, която да ме покрива за 1-2 месеца докато обикалям страната, не само дома ми! Ако ми разбият колата, ако някой ме нападне или измами...
Кражба или Грабеж, както искат да го наричат аз искам да си платя за да имам мир и спокойствие!
Какво толкова сложно има!? Описваш какво застраховаш, ограбват те, полицията саставя протокол, носиш го на застрахователя и си получаваш парите! Ако някой прави застрахователни измами това си е също работа на полицията! Ама то с такива корумпирани ченгета за къде сме!

Re: Застраховка
Автор: DonBasilio   
Дата:   08-11-14 08:18

З А Б Р А В И

Ти сам си си отговорил на въпроса. Изречението ти за "сенчести републики". Няма как да стане такава застраховка.

Това са преносими вещи, които няма как да докажеш, че са били в колата или в чантата ти или на рамото ти.

При разговор със застраховател директно ми отказаха . Е ако искам да ми вземат парите за застраховката ще ми ги вземат , но няма да ми изплатят нищо.

Основната задача на един застраховател е ДА НЕ ПЛАТИ. Както тук така и в Америка..

ЗА кинаджиите е друго. Там се застрахова комплексно. Целия товар . Камиона, фургона. Дори има застраховател постояно с кинаджиите.

За фото ателиета донякъде е възможно застраховка. Като техниката не се изнася от него . Самото ателие трябва да е опасано с решетки, всевъзможни брави сигнализации, сот и още предпазни средства и едва тогава евентуално могат да те застраховат.

На 23 януари 2014 г. имам челен удар с автомобил (влезна един от насрещното платно в моето платно) Колата потрошена. Крака ми счупен, зъбите избити. Пирогов, операциия , болници, легло, възстановяване... За мой късмет май месец 2014 купих кола. След една седмица един спря от зад в колата и ме прати в предния автомобил. Колата ми потрошена от зад и от пред .
До днешна дата не съм получил и една стотинка обезщетение .

Така, че....

П.С. А ако си решил да се рзкарваш с ХАСИ например за 40 000 на врата и туристическа раница на гърба и най честния и примерен фотограф не би се поколебал да те фрасне с първата му попаднала тухла.

Публикацията е редактирана (08-11-14 08:24)

Автор: landstar   
Дата:   08-11-14 08:24

То такава застраховка точно няма. Не ти трябва застраховка а телохранител. Според мен си вземи охрана, щом е за един-два месеца. Е, няма да е 20 лева, както вероятно си представяш застраховката, но ще пази и тебе и техниката. Както се разбира искаш да ти е сейф срещу грабеж.Грабежът е противозаконно отнемане на фотоапарат с прилагане на сила, т.е.- трябва ти застраховка срещу кражба и срещу бой. Ако искаш - пиши на лични, ще ти посоча какво най-близко предлагат застрахователите.

Дата:   08-11-14 09:06

Не си я представям 20 лева застраховката, но както и да е....

Тук всичката ми техника е застрахована за около 500$ на година от грабеж до природно бедствие и пожар.

Не мога да си представя, че в България никой не си застрахова нещата!

Да вземем да отворим една застрахователна компания тогава[smilie21]

Дата:   08-11-14 09:25

Нямаш проблем - веднага ти правим документите. Първо обаче си вземи математик да ти сметне риска. При риск 20% да те ограбят в България, премията трябва да е към 30%. Демек - при 10к долара техника - 3к долара застраховка. Ако смяташ, че има пазар у нас - атакувай! Пак ти предлагам - пиши на ЛС да видим какво най-близко като риск можем да покрием, че ще излезе като реклама инак.

Автор: venny   
Дата:   08-11-14 10:17

"""""""П.С. А ако си решил да се рзкарваш с ХАСИ например за 40 000 на врата и туристическа раница на гърба и най честния и примерен фотограф не би се поколебал да те фрасне с първата му попаднала тухла."""""

Предполагам, че се шегуваш [smilie8]

Re: Застраховка
Автор: ffoko   
Дата:   08-11-14 11:00

""""Автор: landstar
Дата: 08-11-14 09:25

Нямаш проблем - веднага ти правим документите. Първо обаче си вземи математик да ти сметне риска. При риск 20% да те ограбят в България, премията трябва да е към 30%. Демек - при 10к долара техника - 3к долара застраховка. Ако смяташ, че има пазар у нас - атакувай! Пак ти предлагам - пиши на ЛС да видим какво най-близко като риск можем да покрием, че ще излезе като реклама инак."""""

То лесно ще я направите. Ама обяснете на клиента първо, че трябва да ДОКАЖЕ, че техниката е открадната!!! И че е било "Кражба с взлом", а не със специално техническо средство. А ако е било с такова средство и има такава клауза, трябва някой да докаже, че е било с техническо средство, а не собственика да е оставил отключена вратата и колко ключа е имал и т.н. И кой ще го направи? НТЛ от полицията?

В България НЕ МОЖЕ да се направи такава адекватна застраховка, която Георги Анастасов търси!!!

Публикацията е редактирана (08-11-14 16:55)

Дата:   08-11-14 17:19

То затова и пиша - най-близкото. Прочие, по едно време някой предлагаше нещо подобно - или синтезиса или павилиона, но според мен си беше рекламен трик. Върти ми се нещо и за технополис. А грабежа лесно се доказва - по синините, счупени крайници и разкъсно-контузни рани. Разбира се, застрахователя може да счете, че прекалено предизвикателно си си вирил обектива. Такова предизвикателно поведение на пострадалия се взема предвид например по дела за изнасилване.

Автор: pmartinov   
Дата:   08-11-14 18:46

Georgi_Anastasov

Да снимаш в България с добра техника и да се разчуе е равносилно на това сам да си организираш конкурс кой по-бързо ще те ограби .

Ако не си чувал тук изчезва дори съдържанието на трезорите...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »