Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли някой ел схема на Канон EF байонет?
Автор: ggreg   
Дата:   06-11-14 17:36

Здравейте колеги.
Интересува ме има ли някой от вас монтажна схема на канонския байонет. Въпросът виси във връзка с използването на един обектив не по основното му предназначение.
Понеже скоро си го приспособих за бинокъл... (с един окуляр де- то пък голямото приспособяване). Май по-точно би било монокъл :)
За фотографски нужди нямам проблем, но с него много ми треперят ръцете :))) Другата мярка разбира се, ще бъде да си направя (купя) един пръстен за да го качвам на статива.
Но като основна мярка, смятам да опитам да захраня стабилизиращия контролер. След като мога да стабилизирам само с полуспусък от апарата, подозирам че ще може с едно външно захранване да пускам в определени моменти и стабилизацията на обектива. Въпроса е дотолкова, че не ми се експериментира с неща дето не са ми работа (отваряне на един изряден обектив и скициране на схемата му). Сигурен съм, че не е секретна схемата. Просто не съм се интересувал досега от въпроса.
Обектива, (ако има някакво значение)е този
обектив
Приемете го, ако щете и като един петъчен въпрос в аванс :)
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли някой ел схема на Канон EF байонет?
Автор: marves   
Дата:   06-11-14 18:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-11-14 18:20

Уффф, ти ми оправи настроението от дългия и смотан работен ден /емотикон: безкраен смЕх/. Ако знаеш, като дете как съм го правил с пилетата на баба този тест :)))
Ма ми се ще и някой да ме вземе на сериозно. Не се прави лесно от посредствен обектив, хубав телескоп!

Автор: marves   
Дата:   06-11-14 19:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: rx   
Дата:   06-11-14 19:43

ggreg бях си играл с един счупен обектив, успях да комуникирам с обектива... донякъде - успях да управлявам диафрагмата, но не и фокуса. http://www.circuitsathome.com/canon-eos-cameras-principles-of-interfacing-and-library-description ей това ми помогна до някъде, както и форума на Magic Lantern. Ако искаш драсни ми на лични :) Имай предвид, че за да постигнеш някакъв значителен напредък в това, ти трябва доста добър тестбенч, за да виждаш в реално време каква информация плюе обектива.

Дата:   07-11-14 11:29

Marves, няма да е толкоз лесно и по твоя начин. Дори да дресирам кокошката да се насочва като алт-азимут или екваториална установка към обекти, дори да я науча да носи на главата си около кило товар, представи си, че отнякъде дойде петел или котка и почне една гоненица... ще си остана без телеобектив! Рисковано е твоето предложение.
rx, имах някаква тайна надежда, че при 5 комуникационни контакта все ще има един, дето с логическо ниво само да включва или спира процесора за стабилизацията. Но като хвърлих едно око на линка ти за управлението на апарата по УСБ се замислям, че може би комуникацията с обектива да е пак с този протокол или подобен. Което автоматично ще ме откаже от мисията да бърникам по единствения си телеобектив... Иначе имам двуканален хубав осцилоскоп, сигналите биха могли да се прихващат от един макроекстендер. Но първо е отвъд моите способности, и второ няма да е евтиния и лесен начин [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »