Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гъбички в лещите на обектива
Автор: momche_s_vyobrajenie   
Дата:   01-11-14 16:55

Хора моля дайте съвет как даси реша проблема. Пътувам по света и спя на палатка понякога на влажни места и понякога(не винаги) ми се появяват гъбички в лещите на обектива отвътре(това се е случвало 3 пъти за 4 години). Като го заведа на сервиз ми смянят лещите с нови и твърдят, че не могат да се изчистят. Това дали е в резултат на влагата? И как мога да го предпазя? Капачката на обектива ми я бях пробил с една малка дупчица за да прекарам връвка с която да не я губя. В последствие се оказа безполезно, но дупката на капачката остана,ако я запълня с поялник или дъвка дали ще си реша проблема? Дали е от тази малка дупчица на капачката или защото не мога да си затворя калъфа на фотоапарата(чантичката му), понеже е твърде голям и едвам се побира. Моля за съвети и помощна информация! :(

Отговори на това съобщение
 Re: Гъбички в лещите на обектива
Автор: marves   
Дата:   01-11-14 17:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Aron   
Дата:   01-11-14 18:04

За да се намали вероятността от развитие на гъбички обективите не трябва да се съхраняват дълго в калъфи, или трябва по-често да се вадят на открито, светло и проветриво място. Гъбичките обичат тъмно, влажно и топло място. Четох някъде за едно приспособление- нещо като тънка гумена пластина поставяща се между обектива и тялото на апарата, имало различни пластини за основните видове DSLR-ри против прах и гъбички.

Автор: Prakticar   
Дата:   01-11-14 18:16

Ако снимаш на влажно няма спасение, влагата прониква отвсякъде. Приеми го като неизбежна амортизация на техниката.Както е писал Арон, много помага сушене и проветряване след всяко снимане на влажно място.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »