Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ED или VR? Каква е разликата?
Автор: Twingo   
Дата:   30-09-14 00:02

ED или VR? Каква е разликата?

Отговори на това съобщение
 Re: ED или VR? Каква е разликата?
Автор: A4o90   
Дата:   30-09-14 00:04

Нищо общо нямат, дано не си правиш бъзик..

Автор: ivjordan   
Дата:   30-09-14 00:06

Крокодилът е повече дълъг, отколкото зелен и понякога лети наляво...

Автор: PhotoBo   
Дата:   30-09-14 00:10

Ето тук ще разбереш какво е едното и другото, че и останалите означения [smilie3]

Автор: daniil-k   
Дата:   30-09-14 00:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Gothic_Man   
Дата:   30-09-14 09:24

[cool] Я да видим кой обърка двата щата [cool]

Автор: quazimodo   
Дата:   30-09-14 09:38

Никога не е късно да станеш за резил[smilie21][beer][smilie5]!!!

Автор: prisonbreak   
Дата:   30-09-14 09:53

ED (Extra-low Dispersion) - обектив с елемент от нискодисперсионно стъкло (Nikon)

VR (Vibration Reduction) - стабилизатор на изображението. (Nikon)

[beer]

Автор: golded   
Дата:   30-09-14 10:36

Без да съм заинтересувана страна, благодаря на колегите
PhotoBo и prisonbreak за проявеното нормално отношение
към ближния!

Автор: Emoxide   
Дата:   30-09-14 10:54

а каква е разликата между SR и VR ?

А каква е разликата между SDM и STM и SSA ?

[smilie8]

Автор: красис   
Дата:   30-09-14 10:58

Ееее айде сега бай Гошо(google)какво неиска да ви каже ли?

Автор: turntablism   
Дата:   30-09-14 11:08

Чак пък толкова да си нямате нещо радващо в живота, че при първа отворена възможност да се присмивате и подигравате... Професори. Но професор и човек не винаги се припокриват. Сега аз ли излязох многознайко? Опитайте веднъж положително отношение към някого, чувството и усмивките ще ви изненадат приятно. [beer]

(Мнението ми е изцяло отражение на впечатлението, което създавате пишейки в този форум, господа професори.)

Автор: jigsaw   
Дата:   30-09-14 11:18

Не! Просто в този форум най-често въпросите са от типа "Кажете ми какво искам" или "Кажете ми как да мисля". Рядко някой задава въпрос, като преди това си е направил труда да погледне в Интернет. Просто хората ги мързи да мислят и четат, и както винаги, най-удобно е някой друг да го направи вместо теб.

Дата:   30-09-14 11:19

SDM (Sonic Direct drive Motor) - обективи с вграден ултразвуков мотор за автофокус (Pentax)

SR (Shake reduction) - стабилизатор на изображението (Pentax)

SA - Байонет на Sigma. Разстоянието до фокалната равнина и електрическата комуникация с тялото са същите като при EF байонета на Canon.

Тук вече да се включат потребителите на Сони и Пентакс.[beer]

@емо, да не имаш в предвид
SSA - Super Sonic Actuator. Обозначение на Samsung за обективи с вграден бърз и тих автофокусен мотор

Публикацията е редактирана (30-09-14 11:20)

Автор: turntablism   
Дата:   30-09-14 11:26

Не приемайте нещата винаги така. Не всеки е като вас. Всичко е въпрос на опит, въпрос на подход. Не всеки все още може умело да работи с търсачки или веднага да му хрумне да рови в гугъл. Щом има гугъл защо изобщо тогава съществува този форум, коя информация може да се получи от тук, която от гугъл не? Или това ще остане само място за разтоварване на тези, които са имали лош ден и желаят да нагрубят един двама? Ами не! А ако имате желание да превъзпитате "мързеливото" общество, което го мързи да търси преди да пита, това не е начинът определено. И след като това не е начинът как да определя държанието ви освен високомерно?

Още нещо, никой не ви ръга отзад за да се засилите да отговаряте, приемете, че сте част от голямо общество, което се състои от различни индивиди, не всички като вас. Участвайте в дискусии и теми, които на вас са ви интересни и оставете темите с простите въпроси на тези, които все пак искат да направят някое добро дело без да осъждат питащия. Намесвайки се по този начин тук превръщате темата от малко полезната в още по безполезна заради купищата безполезни коментари в нея, част от които е и моят. Шанс.

Автор: Emoxide   
Дата:   30-09-14 11:41

Извинявам се за дебилната си шега... [smilie8]

prisonbreak , абсолютно точно си написал всичко, би било полезно за някой, който ще чете темата [beer]

Дата:   30-09-14 11:54

@PhotoBo го е предоставил най-точно.
[beer]

@Emoxide [beer]

Автор: Sentel   
Дата:   30-09-14 12:01

@turntablism

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: petko_a   
Дата:   30-09-14 13:05

@turntablism - Българският форум = попитай и всички вкупом започват да ти обясняват колко си прост .

Автор: vgramatikov   
Дата:   30-09-14 13:48

Аз предпочитам обектива да ми е ART пред това да е DO. [smilie21]

Автор: mitku   
Дата:   01-10-14 10:31

Въпрос на гледна точка, но си има смисъл и в това да кажеш на някой да ползва търсачката. И не е въпрос на заяждане... само. [smilie3]
Т.е. всъщност НЕ е толкова важно как някой е отговори точно на въпроса... като е потърсил в Гугъл вместо питащия. Много по-добре е човекът да се насочи и научи сам да си отговаря следващия път и наистина да потърси сам отговора. Неслучайно има индианска поговорка, че не е важно да дадеш на човек една риба за да се наяде и след няколко часа пак да е гладен... много по-важно е да го научиш как да си лови рибата сам и той после цял живот ще може сам да се прехранва. Аз лично съм благодарен на хората, които преди години са ме научили точно на това - да си търся сам отговорите, вместо на всеки елементарен въпрос, да ми дадат също толкова елементарен отговор. [smile]
А форумът няма да се затрие без/със подобни въпроси и отговори. Той и без това има друга (по-важна) цел - мерене на пи*ки. [smilie18]

Автор: e-mil   
Дата:   01-10-14 10:54

"— Хората, които го заобикаляха, му бяха твърде много задължени — продължи O’Мара. — Но вместо да му сложат спирачка или да го нарежат здравата, те го засипваха със съчувствие... Аз правех тъкмо обратното. Когато той фъфлеше или заекваше, или не го биваше за нещо — продължи O’Мара — било поради някой от самовтълпените му умствени недъзи, или поради физически недостатък, който той наистина не можеше да преодолее, аз го яхвах и пришпорвах здравата. Може би понякога съм бил твърде жесток, но спомнете си, че аз бях сам и трябваше да поправям вредата, нанесена от петдесет човека. Естествено, той ме мразеше до смърт, но пък винаги знаеше какви точно са ни отношенията.
Аз обаче никога не съм прекалявал с нападките си. В малкото случаи, когато е успявал да ми надвие, той знаеше, че е спечелил въпреки всичките ми усилия да му попреча... Именно от този лек се нуждаеше той за болката си — някой да се държи с него като с равен и изобщо да не проявява снизхождение..."

Джеймс Уайт. Галактическа болница, изд. Георги Бакалов, 1984.

Автор: gchokov   
Дата:   01-10-14 12:03

Фотофорум - мястото на комплексарите. Човек не може да попита нищо нормално без да му се излеят комплексите на околните. Евалата на адмните.. ама нали трябва рекламите и тъпотиите да вървят. Иначе нямаше да има и 10% от посещенията които прави сега.

Може да ме банвате спокойно.. и без това тук е всичко но не и фотофорум.

Публикацията е редактирана (01-10-14 12:03)

Автор: didesignbg   
Дата:   01-10-14 21:13

Вярно че много разбирачи са се навъдили напоследък, но и ти си виновен. Можеше да попиташ по-нормално, например каква е разликата между 70-300 ED и 70-300 VR, все пак.
Голяма е 70-300 VR е доста по-добър обектив, ако нямаш пари за него по-добре събери, погледни и Тамрона VC.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: