Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Покупка на фотоапарат от Plesio?
Автор: petrov88   
Дата:   07-07-14 19:50

Заглавието е ясно. Искам да попитам имате ли някакви впечатления от коректността им като цяло.

Отговори на това съобщение
 Re: Покупка на фотоапарат от Plesio?
Автор: imitev   
Дата:   07-07-14 19:51

Какви са ти притесненията като цяло?

Дата:   07-07-14 19:55

Преди 2-3 години доста оплаквания имаше от тях, но най вече откъм компютърните им истории и прочее. Не съм пазарувал от тях сега, мислех да купувам утре, че офертата им е доста добра, но реших да попитам първо тук за общи впечатления.

Автор: 798099   
Дата:   07-07-14 21:41

А дали случайно няма да споделиш какъв точно фотоапарат възнамеряваш да закупиш от тях?

Защото заглавието ИЗОБЩО не е ясно!!!

Дата:   07-07-14 21:55

Пак казвам, че питането ми е за коректността на самия търговец (гаранционно обслужване, издаване на касови бележки, отзиви от клиенти и така), но все пак.
Апаратът е Аlpha 58 с китака, a цената е 700лв в последния им каталог.

Автор: niki777   
Дата:   07-07-14 22:01

стига да е запечатан фабрично, все тая от къде ще го вземеш [smilie25]

Автор: 798099   
Дата:   07-07-14 22:08

Купувал съм от тях доста неща и нямам оплаквания. Фотоапарат, обаче, никога. Ако всичко с гаранцията е наред, не виждам повод за притеснение.

У нас, гарнционното обслужване НЕ СЕ ПОЕМА ОТ ТЪРГОВЕЦА! Запиши си го точно така, както съм го написал - с главни букви!!! Всеки, който твърди различно от това, няма личен опит!!! В гаранционната карта са посочени сервизи и ако (не дай Боже) имаш проблеми, отиваш там (в сервиза).

Хубавото е, че със сервиза на СОНИ просто наистина нямаш проблем!!!

Автор: sirkhann   
Дата:   07-07-14 22:19

Последните пет години си пазарувам техниката предимно от там и съм получил много добро обслужване. Може да е просто късмет или да са ме научили хората, но никога не съм имал разправии. Имал съм три пъти дефектни неща, всичко е било подменяно без въпроси и увъртания. Някой друг може да има различни впечатления, обаче.

Автор: piknik   
Дата:   07-07-14 22:26

Навремето си купих записвачка от тях "Плекстор" - водеше се "Мерцедеса" на записвачките... Вече май не съществува като фирма.. "Лаит Ион" ги купи.... както и да е...

П.С. Записвачката си изкара гаранцията и се скапа... - 500 диска запис.
Купуван Рутер от тях - с гаранция от Консултантите, че работи с Вин 7 - нищо подобно... - преинсталирахме Софта за Линукс и тръгна...

Хубавото е на тази фирма, че можеш да видиш продукта "на живо" - консултантите гонят продажби и не ги интересува...
В очите ме излъгаха за Лаптоп - исках отделна видеокарта, а те - модел с Г обозначение бил с отделна - бла, бла....
Купих го щото трябваше.... - консултантът е един бръснат до кубе в главата - нагъл и нахален... около 35 години.

Това са лични впечатления. Не ангажирам никого.

Дата:   07-07-14 22:30

На консултант не може да се разчита в нито един магазин. Точка.

Отидете в който и да е фотографски магазин - Синтезис, Павилион, който и да е. И започнете разговор с продавача за консултация. Моите наблюдения са, че 50% от потребителите на форума са много по-запознати от повечето продавачи. Има рядко и изключения, които знаят характеристиките на машините, които продават, но повечето са умрели на ниво техниката от преди 4 години, когато са си купили D90 и толкова. Отива клиент в магазин, пита Сони А7 пластмасов ли е или метален, продавачът му отговаря - откъде да знам, защо ме занимаваш с глупости...

Автор: dimidumi   
Дата:   07-07-14 22:56

Не слагайте всички консултанти и продавачи под един знаменател. Има много свястни момчета, които си разбират от работата и ще ви кажат предимствата и недостатъците на всяка система или фотографски аксесоар, например 2-та Жоровци, от ФотоПавилион Пловдив. Винаги съм получавал добри съвети, консултации и идеи [beer] ...друг е въпроса, че цените на ФотоПавилиона са си леко надути, което съм го казвал много пъти, а другите търговци винаги ги бият с 5-10% надолу, но такава си е политиката на фирмата...[beer]

Дата:   07-07-14 22:58

Ако си ме разбрал правилно във въпросната Фирма - на улица Ангел Кънчев - в бившата Книжарница на писателите, до офиса на "Мултигруп" навремето. Която се намира между площад Гарибалди и ул. Солунска....

Пост Скриптум. - си помисли какво ще си купуваш... самите продавач-консултанти са неграмотни и нанасят голям ущърб на фирмата - вероятно със съгласието на Мениджърите,щото те са още по-големи невежи, а Шефовете - ги интересуват само Хонорари и почивки на остров Крит.

Дата:   07-07-14 23:04

Ами за пет-шестстотин лева едва ли можеш да наемеш грамотен продавач-консултант. Там цените започват от повече[smilie5]

Дата:   07-07-14 23:11

Те си знаят най-добре... аз съм никой - Те са Милионери.

Дата:   07-07-14 23:16

Това за консултантите е всеизвестно :) По- скоро е рядкост да срещнеш наистина кадърни такива по магазините ни за техника. Иначе точно тези мнения търсех (тези преди консултантите [smilie5] )

Дата:   07-07-14 23:25

Иначе съм съгласен, че има изключения. За съжаление те са рядкост и обикновено е свързано с хора, които са фотографи и през останалото време, а ходят на работа защото им доставя удоволствие, а не заради парите. И пак за съжаление нещата стават с познанство. Например във ФС знам кой с какво снима и кого мога да питам за съвет, без да ме натоварва с личните си убеждения. Но за незапознатия купувач, това какво ще си купи често пъти зависи на това на кой консултант ще попадне - това важи навсякъде. Просто работата изисква лично отношение, също както фотографията.

Дата:   07-07-14 23:30

Пак при Византийците - питам на "Примоция" лаптоп с Интел процесор.
Предлагат ми АМД - казвам не искам да гледам лаптопи с АМД, щото си имам съображения....
Отговор на кретен "Продавач-консултант" - какво имаш против АМД ???
Какво да обяснявам... зле...

Автор: metodiev_martin   
Дата:   07-07-14 23:43

piknik, под "отделна видео карта" имаш предвид, отделен чип предполагам, че лаптопите с "отделни карти" са малко екзотични
Колкото до магазина, аз съм доволен. Да не ми се налага да им ползвам сервизните услуги, но на този етап нищо лошо не мога да кажа за тях.

Дата:   08-07-14 00:00

"metodiev_martin"
Видеокарта на слот - платка, а, не вградена в дъното и споделяща РАМ.
Това имах предвид.

П.С новите компове на Интел - не знам Амд са с вградено Видео в Проца, както е при мен.

Аз си имам мнение за Византийците на Ангел Кънчев- ти твоето. Просто споделяме отношение - аз съм видял такова и го казвам.

Публикацията е редактирана (08-07-14 00:04)

Автор: stown   
Дата:   08-07-14 00:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-07-14 00:13

Точно мнение, подобни на това на Piknik ме накараха да отворя темата, но както казах главната истерия относно Византийците беше насочена към предлаганите от тях компютри и комп. компоненти.
Дотук мненията са ми достатъчни утре да поръчвам Алфата.

Относно изкривяването в темата: При всички версии на интелските i3, i5, i7 има вградени видео чипове. В по- старите (Sandy bridge) са едни, в по- новите (Ivy bridge) - други, а в най- новите (Haswell)-треди, а за последните се изказаха и доста адмирации. Лично аз ползвам лаптоп с i3 процесор и отделен графичен чип и мога да заявя, че това е възможно най- добрата комбинация. При нормална употреба отделното видео спи, а ако реша да пусна някоя игра (което вече е почти мит), photoshop или Sony Vegas, то тогава тръгва другото.

Автор: kvakioh   
Дата:   08-07-14 00:15

Да пишат гаранция като хората и както вече беше казано да е запечатан, няма да има проблеми...
Пък знае ли човек, преди време имах и аз някакви забележки относно компютърната техника, но в гаранция оправиха нещата, макар и бавно.

Дата:   08-07-14 00:22

"petrov88" аз въобще не коментирам Процесорите на Интел....

Дата:   08-07-14 00:29

Извинявай, грешно съм прочел.

Автор: imitev   
Дата:   08-07-14 01:27

Ако мислите че в чужбина консултантите са различни по магазините за ширпотреба - имате много здраве... Там целта е да се продава масовата стока на масовия клиент.

Трябва да е някой суперспециализиран магазин за да са информирани - там ходят взискателните платежоспособни клиенти.

Ние тук искаме хем от ширпотреба да вземем евтино, хем да ни дадат качествена консултация компетентни специалисти...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: