Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за наранена леща
Автор: rusin_atanasov   
Дата:   16-06-14 21:24

Привет, имам Канон 35-105мм/1:3,5-4,5, на който предната леща за фокуса е наранена. Виждат се вдлъбнатинки и при прекарване на нокът по тях закачат. Предполагам че това не е се оправя пък за този обектив ако може, ще е по-скъпо от самия него. Въпроса ми е от къде да си намеря лещи и ако намеря ще трябва ли да се настройва нещо спрямо обектива.

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за наранена леща
Автор: realnoncho   
Дата:   17-06-14 08:06

Ако няма нещо видимо по снимките по-добре не пипай.

Автор: anjsan   
Дата:   17-06-14 08:42

Лещи ще намериш единствено и само от същия обектив . Демек търсиш повреден такъв обектив и от двата ти правят един, ако е възможно изобщо . Пусни обява за покупка или обиколи из ремонтните сервизи - случайно може да имат прибрано нещо някъде . Обърни се към спец !

Автор: marves   
Дата:   17-06-14 09:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fraction   
Дата:   17-06-14 09:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fotocolor   
Дата:   17-06-14 11:30

обективът е много добър,здрава метална изработка и добри лещи.Може да се намери за 150-200лева без никакъв проблем.

Автор: rusin_atanasov   
Дата:   18-06-14 20:48

Благодаря, за отговорите!
Като начинаещ сега съм на етап обективи и имах възможност да се сдобия с този 35-105мм и един китов 18-55мм. Взех ги много изгодно от един битак и както се предполага търговеца ги подхвърляше като картофи. Дори и да вложа средства в тях ще ми е изгодно, особенно 35-105мм. Както спомена колегата fotocolor има солидна изработка и като работа и като вътрешно състояние. Другия 18-55мм си е с друг проблем и ще е в отделна тема, само да ми пристигне лентовият кабел за него.
Като за начало мога да видя по тукашните сервизи/сещам се за един[smile]/ Освен това обективчето няма и една плрасмаса служеща за по удобен захват, но и без нея си работи. Как да разбера тези драскотини дали се отразяват на снимките правих проби, но не установих нищо смущаващо.
А за филтрите съм си поръчал от китайски сайт на обективите ми, който нямат такива.

Публикацията е редактирана (18-06-14 20:53)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »