Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Визьор
Автор: alext   
Дата:   08-04-14 16:17

Здравейте,
с кое око е правилно да се гледа през визьора и има ли техника, с която очите се изморяват по-малко. Доминантното ми око е лявото, но е по-слабо от дясното. Когато гледам с дясното пък от присвиването ми се изморява другото.

За справка и определяне на доминантно окоpetapixel.com/2012/06/05/a-quick-trick-for-figuring-out-which-of-your-eyes-is-dominant/

Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Визьор
Автор: my.point.of.view   
Дата:   08-04-14 16:39

Какво искаш да кажеш с това, че лявото ти око е по-слабо? Не виждаш с него?

Автор: quazimodo   
Дата:   08-04-14 16:51

Зарежи всички нАучни обяснения и гледай през визьора с удобното ти око а не с "доминантното". Ако имаш по начало проблем със зрението, пробвай да настроиш диоптрийната поправка на визьора. Ако тя не стига, може да потърсиш допълнителни лещи за визьор, с които да наваксаш корекцията:

https://nikoneurope-bg.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/27643

Автор: alext   
Дата:   08-04-14 16:52

В моя случай астигматизъм, но попринцип едното око вижда малко по-добре от другото и при здрави очи.

Автор: fraction   
Дата:   08-04-14 16:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Twingo   
Дата:   09-04-14 16:12

Това за доминантното око са пълни глупости. Кое око ще вижда обекта в центъра зависи точно как си застанал, защото при мен понякога е лявото, а понякога дясното [smilie5]

Автор: ZENON   
Дата:   09-04-14 16:17

Аз гледам с лявото щото ми е по-удобно и по-привично. С дясното ми е неловко като гледам. Значи както ти е по-удобно. Тва е.

Автор: MikeDimit   
Дата:   09-04-14 22:29

Гледай си спокойно с удобното око. Аз също имам астигматизам и среден диоптър. Напоследък се хващам , че снимайки с телеметрик ми е по-удобно да махна очилата. Навика да мижаш е много силен , но не е задължителен. Опитай се да гледаш ПРЕЗ визьора, а не в него.

Автор: asahi   
Дата:   10-04-14 02:22

Гледай с което си искаш око. Ако си арменец - само с дясното.

Автор: gh0st_messenger   
Дата:   10-04-14 15:53

asahi [smilie24]

Автор: Posledenzalez   
Дата:   10-04-14 19:42

При положение че имаш астигматизъм, бих те посъветвал да използваш "live view", да си носиш очилата/лещите и да не се напрягаш... Излишно е да променяш диоптричната корекция на фотоапарата при астигматизъм. Това няма да помогне.
Да, има такова нещо като доминантно око, но за себе си мога да кажа, че не съм забелязал да има голямо значение при работата с визьори / окуляри.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »