Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Почистване на Focus Screen на Canon 1100D как?
Автор: slacktosh   
Дата:   26-02-14 16:15

Някои почиствал ли е фокус скриина на канон 1100д или някои сходен има доста клипове в тубата но нещо не ми вдъхват доверие понеже на повечето показват замяна и само разглобяването, а после идва и зглобяване което не съм убеден че мога да направя. Имам 2 малки косамчета и 3 4 прашинки могат ли да объркат фокуса на апарата и как мога да ги махна че ме дразнят

Отговори на това съобщение
 Re: Почистване на Focus Screen на Canon 1100D как?
Автор: джъмбо   
Дата:   26-02-14 16:30

не чисти за да не го донадереш... влияние за фокуса няма... ако те дразнят... по-добре д ате дразнят от колкото да се бъркаш за нов

Автор: ilcoin   
Дата:   26-02-14 17:23

Фокусното стъкло може изключително лесно да го повредиш. Един от старите ми апарати го купих така - съсипан от предишния му собственик.

Евентуално може да свалиш стъклото и да го издухаш с въздух. Търкане с памуци, салфетки и папир за задни нужди ще го повреди безвъзвратно. На работата на апарата няма да повлияе, а и в един момент ще свикнеш и няма да ти прави впечатление.

Дата:   26-02-14 17:41

Май ще се наложи да свикна [smilie5]

Автор: rx   
Дата:   26-02-14 18:47

Е чак пък толкоз - на моите кютуци ги свалям на две години, мия ги с веро(без гъба, само с ръце), суша с памучен плат и обратно - не съм забелязал нещо да се е променило по някакъв начин :)

Първо виж дали с някаква четчица за почистване можеш да свалиш косъмчетата - ако са от външната страна, ще паднат и без сваляне. А за свалянето на самото стъкло си трябват сръчни ръце - гледай внимателно по клипчетата как се сваля, слагането е в обратната посока. Най-големия риск да го прецакаш е да изтървеш скобата или инструмента в/у него.

Публикацията е редактирана (26-02-14 18:48)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   26-02-14 18:50

лесно се смъква, лесно се чисти.

Автор: ZENON   
Дата:   26-02-14 18:51

ще стана досаден в тоя форум, ама вземете си направете една минипрахосмукачка от шлаух за системи и домакинска гъба.
завирате шлауха в прахосмукачката и оплътнявате с гъбата.
става за чистене на всичко - от матрици до каквото се сетите.

Автор: Scarecrow   
Дата:   01-03-14 08:29

Аз съм се мъчил да си чистя фокус скриина на точно този модел, и те съветвам да не го правиш [smile] Започнах да свиквам с по големи петна от преди.

Дата:   01-03-14 09:31

Някои ако има нека да качи снимки да видим как се сваля и слага фокуса знам че се натиска на вътре цялата пластина и се откача но пада всичко пластината фокус екрана и още нещо над фокус екрана

Автор: rx   
Дата:   01-03-14 14:58

Какво пада НАД фокус екрана?! Препоръчвам да сваляш пластината с фотоапарата обърнат наопаки, за да не се изсипва всичко наведнъж - първо вадиш пластината и с платнена ръкавица подлагаш пръст и обръщаш апарата така, че екрана да ти падне на пръста и го вадиш леко.

Автор: ilcoin   
Дата:   01-03-14 16:24

Проблема е, че въпросния екран има един много фин растер, дето се запълва и надира изключително лесно при неправилна манипулация с него.

Неправилна манипулация значи пипане с пръсти и търкане с неща, които могат да го запълнят и/или нарушат. Не съм пробвал да го мия със сапун, но знам какво се случва ако се опиташ да го търкаш, даже и с памук, та гледката не е приятна ...

Идеята със шлауха обаче ми се струва интересна. Другото, което аз бих пробвал, е да го издухам със сгъстен въздух (най-добре от флакон). А в сервиз ще се справят най-добре [shtrak]

Автор: Valentin4000   
Дата:   01-03-14 19:14

ilcoin, флаконите със сгъстен въздух имат рядката способност, от време на време, да пръскат течност заедно с въздуха, така че това не е добра идея :)

Автор: skarabey   
Дата:   01-03-14 19:36

http://www.focusingscreen.com/work/600den.htm

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »