Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем - Голям брой кадри на ново тяло???
Автор: slavoart   
Дата:   15-03-14 17:40

Здравейте! Не знам как да опиша "проблема" си, но накратко....прекалено голям брой кадри на сравнително ново тяло.

Преди 8-9 месеца си купих от Е-МАГ нов КАНОН 650Д. Страхотна машинка, която взех за снимане предимно във видео режим. Става въпрос за кратки видео клипове. Никога до ден днешен камерата не е показвала проблеми и работи ПЕРФЕКТНО И БЕЗОТКАЗНО. Снимки с фото апарата почти не съм правил, тъй като за фотография използвам фулл фрейм системата си, както и 2 малки безогледалки с които разполагам. Та в последствие Канон извадиха на пазара добър апарат с нова ауто фокусна система - 70д и аз реших да ъпгрейдна към него за моите видео нужди [smile] Стегнах 650д за продажба и за да съм коректен към новия собственик реших да проверя броя кадри, които съм навъртял за някой месец с него. По моя груба преценка, тъй като пазя голяма част от видео файловете направени от мен, броя кадри едва ли надвишава 7-8000. Каква беше изненадата ми когато софтуера ми показа, че апарата е на.......56 000 кадъра. Помислих си, че е грешка и за втори път го сложих, но ми показа същата цифра. Проверих папките в компа, където съхранявам заснетото с него и там се кипреха около 6000 кадъра.

Спомних си, че когато пристигна и го тествах в куриерската фирма, му сложих карта от старото ми 550д, без да я форматирам. Стария апарат тогава беше приблизително на 40-50 000 кадъра. Така новата придобивка започна да показва като имена на файловете цифрите на старата. Въпроса към вас е: Възможно ли е брояча да се е шашнал и да е продължил номерацията?

Друго което си спомням, че установих едва вечерта на покупката, че в кутията липсват дискове и книжката с упътване. Пуснах веднага запитване до Е-МАГ за този пропуск и ми бе отговорено, че техниката идвала от Румъния и дисковете и книжките били на румънски и поради тази причина в промоционалните двойни пакети, какъвто аз бях поръчал.....не ги слагали [smile] :) Започна да ме гложди и съмнява нещо типично по български, дали апарата не е бил от така наречените рекламни или тестови бройки за промотиране, но пък наистина беше....НОВ, знаете как изглежда новата техника....и как мирише [smile] :)

Гарантирам, че не е възможно за такъв кратък период да навъртя такъв огромен брой кадри. А и ако го пусна в базара стриктно ще отбележа тази цифра от която цената на апарата ПАДА. Винаги когато съм продавал техника съм правил жест към бъдещия собственик и съм поемал част от смяната на затвора, май и сега ще съм принуден да го направя въпреки, че апарата е все още гаранционен и работещ БЕЗУПРЕЧНО!!!
Ето една моя стара продажба в която отново правя такава отстъпка, но за реално навъртени кадри: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=339975&t=339975

Та още веднъж да формулирам въпроса си....възможно ли е системата на брояча да се обърка?
Мисля си и за ЗЕНТЕКС, но това допълнително ще натовари бюджета за проверка и транспорт за камера която скоро няма да е моя [beer]

Благодаря предварително за споделените мнения!

Re: Проблем - Голям брой кадри на ново тяло???
Автор: Gam3Ra   
Дата:   15-03-14 17:56

С коя програма гледаш кадрите? EOSInfo?
Дата:   15-03-14 18:33

http://astrotips.com/software/apt-astro-photography-tool
Този софт. Имам му доверие [smilie24]

Автор: turntablism   
Дата:   15-03-14 19:08

Не съм пипал канон, но замислял ли си се , че при включване на лайю вю всеки път отчита един кадър, понеже щраква затвора? При никон е така.
Дата:   15-03-14 19:27

Да....замислял съм се, дали точно при лай вюто и видео режима не се начисляват допълнително брой кадри!? Възможно е брояча на затвора да го отчита, но поне при името на кадъра следва възходящата хронология.
Автор: sky-fan   
Дата:   15-03-14 19:30

Провери си първия кадър какво отчита.
Автор: turntablism   
Дата:   15-03-14 19:45

Брояча на затвора със сигурност отчита всяко сработване на затвора, без значение дали целта е правене на снимка, видео или просто зяпане през лайв вю.
Дата:   15-03-14 19:51

Благодаря sky-fan! За съжаление всички пробни снимки са изтрити отдавна, а и те бяха малко и снимани в джипег. Както писах по горе, кроп фактор не ми е никак приоритет за фотография. Видео файловете поне едни от първите които намирам са с имена MVI_7ххх.MOV , но това се дължи на старата карта която взех за проверка. Тогава изобщо не съм се замислял за тези последствия и ще се радвам ако успея да предупредя съфорумци ПРИ ТЕСТ НА НОВО ТЯЛО, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ФОРМАТИРАНА КАРТА!!!
Автор: Pavlov   
Дата:   15-03-14 20:08

slavoart, не знам откъде имаш толкова доверие на софтуер за астрономични снимки. Не съм работил с него, и не мога да изкажа мнение.
Но ще те посъветвам да пробваш да инсталираш на апарата Magic Lantern , и да свериш броя на кадри, който отчитат двата софтуера.
Поне при мен на 1100D показва точно - и то отделно броя на кадрите, и броя на превключванията в Live View:

http://picbg.net/u/29353/40576/753978.jpg

Публикацията е редактирана (15-03-14 22:00)
Дата:   15-03-14 20:15

[smilie24]
Автор: sky-fan   
Дата:   15-03-14 21:22

В jpg също се пази брояча. Ако имаш някой от първите кадри може да се провери. Поне по дата може да се ориентираш.
Автор: Pavlov   
Дата:   15-03-14 21:44

sky-fan, това, което пишеш, не важи за Canon [smile] .
slavoart, пробвай и с http://www.eoscount.com/
. Пише, че поддържа 650D.

ПП. Стига бе, искат ми пари, за да ми кажат на колко кадъра ми е тялото?!?
[smilie23]

Публикацията е редактирана (15-03-14 21:50)
Автор: Marillion   
Дата:   15-03-14 21:48

http://www.eoscount.com/ - иска пари, за да видиш броят на кадрите. Някой да знае друга програма?
Автор: lorddemonic   
Дата:   15-03-14 22:09

Качи Magic Latern-а и не се занимавай с такива софтурчета ...
Дата:   15-03-14 22:15

Благодаря на всички отзовали се по темата. Мисля, че Magic Lantern най-добре ми се връзва в моята ситуация. Навремето чудесно се справяше с едно старо 500д. Ще мога да го кача обаче чак след 2-3 дена. Поздрави и успехи!!! [smilie24]
Автор: imitev   
Дата:   15-03-14 22:45

http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx

http://www.eosmsg.com/

И двете съм ги пробвал - работят.

Японското също работи.

Публикацията е редактирана (15-03-14 22:51)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.