Автор: photoninja
Дата: 20-02-14 10:50
Здравейте,
Темата няма провокативен характер, а се нуждая от препоръка, която да дам на приятелка на жената. Става въпрос за следното –
Девойката има Canon 1000D с китов 18-55 (не знам дали е IS). Ходили на срещата за начинаещи фотографи организирана преди месец от swan_
Moята жена е с Nikon D80 и 50/1.8G, a при нужда и давам моя 17-50/2.8. Та снимали там, щракали, прибрали си и гледали резултатите. От там нататък оная девойка констатирала, че иска апарат като на жената. Вика ми – хайде да го продадеш тоя моя Canon, искам нещо като на жена ти. Признавам аз не съм го виждал въпросното тяло, обектив или снимки от него, но е твърдо решила да го разкара и замени с друго тяло. Та в тоя ред на мисли реших да се допитам до вас, а именно какво да и препоръчам – нещо, което да а и допадне, въпреки, че не знам какво търси и също не знам какво точно не и харесва в сегашното. Харесала е D80-то явно, а аз се чудех дали да не и предложа пак някакъв Канон, защото предполагам си е свикнала с копчелъците и ергономията на марката. В същото време гоним цена – да не е нещо много скъпо, макар и по-старо да е. За сега вариантите, които са приемливи като цена за втора употреба от Nikon са D80, D70/D70s или D50. Към тях ще и вземем един 50/1.8D + 18-70 или 18-135 и мисля, че ще миряса. Това всичкото излиза около или под 650-700лв. При Canon обаче не знам как стоят точно нещата, за това ще имам огромна нужда от отговорите на Канон-ци да предложат някаква алтернатива в този ценови диапазон, като се вземе предвид, че трябва да е нещо по-добро от 1000D+18-55. Много ще съм благодарен, ако дадете конкретни отговори и препоръки и не превръщате темата в поредната война с пръЖки. Благодаря!
ПП: Видях, че има подобна тема, обсъждаща преход от 1100D към друго тяло, но там сякаш не се взема предвид бюджета определен по-горе.
|
|