Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 5D Mark II hot/dead pixels въпрос :)
Автор: hristov2256   
Дата:   08-02-14 20:22

Привет!
Имам един проблем, който напоследък ми къса доста сериозно нервите. Преди 2 седмици започнах да снимам видео малко по-сериозно, в тъмните участъци, след 500/800 исо, ми се появяват две червени точки, шанса да ги махна е никакъв, преди седмица беше една, сега вече са две. При снимките не си личат, а дори и да ги има не ми е фатално, обработката им е лесна. Мисълта ми е, че не мога да снимам видео, защото е невъзможно да ги разкарам или поне аз не знам как.

Направих сумати методи, от Sensor Cleaning с капачки, без капачки, 1,2,3,30минути, седя, въртях го, пях му и все тая... седят си.

Прегледах другите теми в форума, но специално за видеото нищо не намерих, особено как да фиксна проблема.
Хич не ми се иска да сменям сензор баш в момента, та се надявам да има човек, който може да ми помогне и чат пат да оправим проблема.

Гледам хората по форумите пишат да му се направи Ремап, а този ремат на цена от 400лв+ ли ходи? :))

Много ви благодаря предварително,
Кала

Отговори на това съобщение
 Re: 5D Mark II hot/dead pixels въпрос :)
Дата:   08-02-14 20:33

Направих едно бързо видео на различно исо, за да видите всъщност, кога и как се появява. След 500 исо една от червените точки ( в дясно) започва да се появява, след 800 исо, се появява и втората точка в горния ляв ъгъл.

http://www.youtube.com/watch?v=emPSxtEv8Qo&feature=youtu.be

-ако не ви дава на 1080р от първия път, набийте един рефреш, че току що го качих.

Автор: M_D   
Дата:   08-02-14 20:45

Има 5-10 начина да се пооправи това на пост.
Най-елементарният е да блърнеш мъничка област около пиксела. Понеже пикселите не мърдат, можеш да го запазиш за бъдеща употреба и да го прилагаш на клиповете, които имат нужда - обикновено тъмни такива; в светлите по правило не се вижда проблемът.

Автор: RuDee   
Дата:   09-02-14 02:48

"manual sensor cleaning" ли му направи, защото това е remap'a който може ти да му направиш.

Автор: ludiakolio   
Дата:   09-02-14 09:39

Щом се появява над определено исо-не е dead.

Дата:   09-02-14 10:47

Да, manual sensor cleaning му правих около 10тина пъти с различна продължителност, никакъв ефект, седят си там. Махах обективи, слагах капачки, какво ли не прочетох, но ефект няма.
Някакви други идеи?

Автор: asahi   
Дата:   09-02-14 18:14

1. Ремапване в сервиза, ако може.
2. Почистване в постобарботката.

Проучи двете възможности.

Автор: chrisnoch   
Дата:   11-02-14 16:53

Не разбирам защо се кахъриш толкова за тези пиксели! Всички сензори на всички камери биха могли да имат този проблем. Съдържанието на кадъра е много по-важно от техническото му качество. Снимай нещо смислено, вместо да правиш тестове в екстремни условия. Бас държа, че в 99% от случаите тези пиксели няма изобщо да се виждат!

Автор: rx   
Дата:   11-02-14 17:32

Има плъгин за Adobe Premiere, който по принцип служи да замазва логата на телевизиите - предполагам, че можеш да го ползваш и за точките - реално е като healing brush на шопа.

Дата:   11-02-14 19:18

Да, със софтуер ми е ясно, че могат да се премахват, но се опитвам да си спестя допълнителна работа и да се реши проблема по друг начин, не да замазвам и да се примирявам

Много ме съмнява всички, които снимат и имат този проблем да го оставят, защото са има няма там няк'ви си 2 пиксела и може да се премахват или да се снима нещо читаво.

Читаво нещо се снима и над 400 Исо, а тези две точки се появяват точно над 400 исо, а в някои ситуации нямам достатъчно и добро осветление, че да си позволя да снимам под 400 исо.

Точно клиповете, които бяхме направили всички до един са с тези червени пиксели. Особено вечер по улицата трудно се снима под Исо 400 :))))

Та така, благодаря, че се включвате.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »