Автор: photographist
Дата: 26-11-13 01:57
Погледни новата Sigma 17-70/2.8-4.5 OS. Мисля, че си заслужава, заради по-големия диапазон, стабилизацията и уникаления дизайн:

http://www.sigmaphoto.com/sites/default/files/styles/zoom/public/images/products/pphoto_c_17_70_28_4
Aко обаче диапазона не е приоритет, а по-скоро постоянната светлосила по цялата дължина, то тогава от тях - както са ти казали - по-евтиния Tamron се смята за достатъчно остър обектив! Но пък от друга страна - стабилизацията при VC-варианта е много полезна опция и може да ти спаси много кадри при ниски скорости! За да не съм голословен ше кажа, че съм имал и двата обектива - с и без стабилизация. За разлика от студийните тестове, в реални условия, разлика в остротата така и не намерих м/у двата, но стабилизираната версия остави много добри впечатления у мен, точно заради перфектно работещата стабилизация и описаните по-горе причини!
Не на последно място ще кажа, че не случайно VC-версията е по-скъпа, или както се казваше: "За колко плащаш - такова получаваш"!
Ако бях в твоето положение бих се колебал из между двете стабилизирани версии - Sigma 17-70 OS или Tamron 17-50 VC
Хубавото е, че каквото и да вземеш - все доволен ще останеш, а дори нещо да не ти допадне - това са обективи с голям капацитет и търсене и винаги ще намериш купувач, който да му се зарадва!
ПС: За тая Сигма 18-50/2.8 не знам, преди имаше 17-50/2.8 и беше чудесна, както и Токина 16-50/2.8, но такива обективи май не се произвеждат вече...а и трудно се срещат! Успех!
|
|