Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив блокира тялото - може ли да се оправи.
Автор: Nikolcho555   
Дата:   03-08-13 19:25

Здравейте. Закупих обектив от форума. Като го сложа на тялото и то по някое време блокирва - в смисъл копчето за фокусиране не действа, не мога да сменя блендата или да направя друга настройка на обектива, то ми и излиза надпис няколко пъти че няма закачен обектив към тялото. Изключвам и включвам тялото, може да се наложи и няколко пъти, или разскачам и закачам отново обектива и се оправя. За половин час ми блокира така 3-4 пъти по време на снимки. А няколко пъти не тръгва изобщо и след закачането на обектива. Знаете ли каква може да е причината. Това за което се сетих беше че контактните пластини не правят както трябва контакт. Огледах ги - видимо са си наред, както на тялото така и на обектива. Пробвах още два други обектива с тях нямам такива проблеми а този обектив ми пристигна днес и откакто го сложих само с него имам такъв проблем. И знаете ли освен дали може да се оправи и дали това е опасно за тялото, дали става някъде някакво късо съединение или нещо подобно и дали има опастност от повреда на тялото.

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив блокира тялото - може ли да се оправи.
Автор: mmjm   
Дата:   03-08-13 19:32

Свържи се с продавача и го питай имал ли е подобни проблеми. Предполагам, че става въпрос за зацапани контакти на обектива, но може и да е нещо по-сериозно, без да се види диагностика трудно се прави. Не си писал и какви са обектива и тялото. Преди всичко говори със продавача.

Дата:   03-08-13 20:08

Извинявам се, не знаех че имат значение тялото и обектива, мислех че ако има повреда тя важи за всякакви тела или обективи. Тялото ми е Коника Минолта 7Д а обектива Сони 50/1.8. Обектива е внесен отвън и закупен преди година според продавача, ето линк към обявата и описанието.
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=15114

Може ли контактните пластини да са зацапани но външно да не си личи и как все пак да ги почистя.

Публикацията е редактирана (03-08-13 20:09)

Автор: a4o90   
Дата:   03-08-13 20:24

Честно казано се съмнявам да е точно от обектива. Минолтата, макар и стара трябва да е напълно съвместима със сонито. По-скоро е проблем от самото тяло. 5Д и 7Д на Минолта са печално известни с first black frame проблема, който засяга рано или късно тези модели. Препоръчвам да пробваш същия обектив на друго тяло.

Дата:   03-08-13 20:40

За съжаление нямам възможност да пробвам обектива на друго тяло, нямам познат със сони. А тялото го ползвам непрекъснато досега с минолта 50/1.7, минолта 70-210/4 и минолта 35-70/3.5-4.5 и нямам никакви проблеми. Досега не ми се е проявявал прословутият first black frame проблем пък и той доколкото знам се изразява в първи черен кадър който след рестарт се оправя. А при мен е съвсем друго, аз изобщо не мога да направя и един макар и черен кадър като блокира тялото и то по-скоро губи връзката с обектива или нещо подобно. Освен това го прави и по врене на работа а не само в началото.

Автор: J0R0   
Дата:   03-08-13 20:58

Имах подобен проблем с един обектив, на едни тела работеше, на други блокираше и изписваше грешка.
Смениха му чипа в сервиз и се оправи.
Моят съвет е - занеси го в сервиз за диагностика, там най-добре ще ти кажат какво му е.

Дата:   03-08-13 22:16

Ми като почистя контактните пластини утре явно само сервиз ми остава.

J0R0, твоят обектив още като го сложиш ли блокирваше и даваше грешка или като моя може и да работи и по някое време произволно. В смисъл работел ли е изобщо или веднага е блокирвал.
Иначе аз съм чак от Кърджали и затова сервиза ми е проблемен, иначе това щеше да е първото нещо което щях да направя в понеделник.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »