Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus Pen и стари ръчнофокусни обективи
Автор: daniil-k   
Дата:   03-08-13 00:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus Pen и стари ръчнофокусни обективи
Автор: hotsnail   
Дата:   03-08-13 00:11

а защо не пробваш как ще дойде ръчния фокус със обектива дето имаш. Пък ще видиш и какви портрети прави.

Относно леснотията само с проби ще стане да видиш дали ти пасва или не. Има хора дето си снимат с ръчни обективи ....има и някои дето до ръчни не припарват.

инак за макрото акъл не давам не го рабзирам

Дата:   03-08-13 00:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mmjm   
Дата:   03-08-13 00:24

https://photo-forum.net/i/1739284
това е експеримент с 200мм от ръка. Става и така но пъти по-лесно щях да фокусирам със статив. Като цяло моя е-пм1 не е баш за тая работа. Тялото е много малко и с относително дълги обективи без свестен статив е приключение.

Автор: hotsnail   
Дата:   03-08-13 00:38

извинявай. Не съм прочел както трябва....разбрах го че само макро снимаш и се чудиш как е ръчния фокус ако правиш портрети.....и се зачудих защо просто не пробваш. Ясно аз не съм прочел. Пак извинявай.

Със 135мм мисля че ще ти е по-лесно с олимпус от коя да е друга безогледална заради стабилизирания сензор.

Автор: juslen   
Дата:   03-08-13 00:48

Да обаче няма peaking и чупещ дисплей-малко ще е зор за макро, ще падне голямо клечане/лежане освен това тялото е дребно и леко и като му се сложи един половинкилограмов 135mm обектив хептем ще стане манджа с грозде [smile]
Но пак въпреки това има ли мерак всичко става [shtrak]

Дата:   03-08-13 01:10

Автор: s_dyakov   
Дата:   03-08-13 02:59

Ползвал съм 4/135 Триотар с макро-мех на Пен-а и не е лоша комбинация - не е точно макро обектив но не е и за изхвърляне. Стават хубави снимки от нормално разстояние - над 20 см. Фокуса е с местене напред-назад и увеличен изглед.

Ако навън е много светло визьора помага много - ако нямаш електронен поне си вземи от онези черните с лупите - има ги в ибей - не са скъпи и вършат страхотна работа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »