Автор: ANONIMNIQ
Дата: 22-05-13 17:56
Здравейте,
надявам се въпросът ми да не ви се стори странен. Следващият месец ще купувам първият си обектив (за DSLR) и съм изправен пред дилема. Дали да взема 18-55 китак, с който да се упражнявам, или направо да заделя парички за твърд обектив, който да ми даде по-добро качество. Парите са проблем, за това и доста се колебая да минавам ли през кита или направо да скачам на нещо по-качествено.
Наясно съм, че предназначенията им са доста различни, но все пак ми се иска да получа някакви препоръки и съвети от хора, които са минали по този път - те ако започваха сега, как биха постъпили?
Искам да наблегна на снимането на видео с DSLR-а си, но от това, което съм гледал не оставам особено очаровам от китовия обектив (особенно при слабо осветените сцени). Харесал съм си 50mm F/1.8 обективче, което мисля, че ще ми върши прекрасна работа за видеото... но тук идва и проблема. Все пак, освен видео, бих искал да се занимавам и с фотография и не съм сигурен дали такъв обектив би бил подходящ старт в това (в снимането на видео имам някакъв опит). Ще се занимавам любителски, а не като занаят и не ми се иска да хвърля веднъж пари на вятъра и след месец-два да съжалявам.
Вярвам, че все още има свестни хора тук, които биха ми помогнали с полезни мнения и препоръки.
|
|