Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Искам критика
Автор: sky-fan   
Дата:   01-10-12 02:34

Следва...

Отговори на това съобщение
 Re: Искам критика
Дата:   01-10-12 02:35

Публикацията е редактирана (02-10-12 20:19)

Автор: pefoto01   
Дата:   01-10-12 03:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boZo   
Дата:   01-10-12 03:21

Имаш преекспонирани участъци по лицето и нямаш композиция.

Автор: Gothic_Man   
Дата:   01-10-12 07:16

Не мога да схвана идеята на кадъра. Всяка фотография трябва да показва нещо, да има някакъв акцент, да се случва нещо с модела или да разкрива едно определено негово състояние. Иначе за техническото изпълнение колегите вече са ти го написали. Продължавай да снимаш и ще се получи. [smile]

Автор: sprintgb   
Дата:   01-10-12 07:55

бялото петно горе в дясно ме дразни страшно!
И да композизията е .............меко казано странна.

Дата:   01-10-12 10:22

Осветлението стана кофти. За композицията ясно. Исках да покажа погледа/очите, но явно трябва по друг начин.

Тоест по-меко и по-слабо осветление за следващия път. Няма ли да се виждат бръчките тогава повече?

Автор: sirkhann   
Дата:   01-10-12 10:52

Явно имаш да учиш доста как осветлението се отразява на структурата [smilie8]

Дата:   01-10-12 10:53

Като цяло - силно/остро осветление - висок контраст - силно изразена структура (бръчки, пори).

Дифузно/меко осветление - по-нисък контраст - по-слабо изразена структура

Това, ако падат под един ъгъл и са от еднакво разположени източници.

Автор: taskoni   
Дата:   01-10-12 11:22

Че композицията и осветлението е лошо вече знаеш. Аз бих ти обърнал внимание на грима, косата и ужасният косъм който минава през челото - такива неща са недопустими (поне за мен), защото са от недоглеждане, няма как да се научат като светлина и композиция...
Цвета на червилото е ужасен (въпреки концепцията) и вместо да подчертава устните ги предава като безформено телешко :( Портретната ориентация би помогнала да напълниш кадъра, а чадъра на първи план е прекалено активен и също така безформен.

Та съвета ми е - преди да натиснеш спусъка, огледай целия кадър, имаш време (явно не е репортаж), а и си цифров, щракай контролно докато редиш осветлението, композицията и гледай какво се получава. Не бързай!

Яко бачкане си трябва - в портретния жанр милост няма!

Успех и поздрави,

б.

Дата:   01-10-12 12:08

Автор: prisonbreak   
Дата:   01-10-12 12:13

Светни малко фона, да стане по-беличък. (за втората снимка)
На първата: без обици, без презрамки и чадър.

Автор: lutsifer   
Дата:   01-10-12 13:28

Ихааа модела е прекрасен! Лично за мен, детайла по целия кадър е прекалено малък. Всички бенки, дефекти по кожата и т.н. можеш да ги махнеш при постобработката без да си личат, според мен детайла не бива да те плаши...

Дата:   01-10-12 13:32

Автор: Gothic_Man   
Дата:   01-10-12 14:49

За последния кадър:
1 - модела е поставен добре , но устните се сливат с кожата на лицето - не е добре ;
2 - има татус, който или трябва да се вижда или не.Можеш да го поставиш него като акцент във композицията.
3 - дано само на мен ми се струва но модела има пласт грим по лицето, който стои неестествено. Още повече когато брадичката е толкова близо до рамото и се вижда контраста в цвета и структурата на кожата.
4 -В триъгълника образуван от ръката лицето и долния ръб на кадъра косата на модела е като една тъмна безжизнена пещера. Би могъл да изсветлиш тази част на косата или във фотошоп или със прожектор.
Айде спирам до тук че ще се обидиш :)

Дата:   01-10-12 15:10

sky-fan - изведи го това момиче навън в парка, накарай го да ходи нагоре-надолу, да прави физиономии, а ти само щракай, докато имаш батерия във фотоапарата. Пробвай различни планове, различни бленди, различни положения спрямо светлината. В края на деня трябва да имаш отговори на много от въпросите си. Пускаш хубавите според теб снимки за гласуване и по събраните точки ще разбереш в каква посока имаш да работиш. Успех. [smilie24]

Автор: mikedimit   
Дата:   01-10-12 15:41

Композирай в квадрат-май ще ти е по удобно.

Автор: dream_catcher   
Дата:   01-10-12 15:56

критика няма как да ти се даде, защото не си казал каква ти е била целта/задачата.

няма "добра снимка".
има "добра снимка ЗА еди-какво-си".

и още нещо: точките могат често да те подведат, защото те не отразяват нивото на фотографията ти, а нивото на масовия вкус и разбиране за нея.

за смислена и градивна критика не търси тук, а разучи кои са най-добрите в бранша, който те влече и ги помоли да ти отделят малко време (поне един ще се съгласи винаги) - това разбира се след като си сформираш смислено и обосновано портфолио. а то не се формира с "щракане", а чрез протичане на мисловен процес, чиято ПОСЛЕДНА фаза е натискането на спусъка на апаратчето.

така, че снимай, гледай, анализирай, бъди самокритичен и нещата ще се получат :)

Дата:   01-10-12 16:08

Сигурно навънка ще ми е по-лесно с оглед на това, че ще е на естетвена светлина и всичко ще си идва от самосебе си. Плюс няма да ги има всички тези татуси, гирлянди и препичане.

Чакам си флашметъра и ще има втори дубъл.

Търпя на критика така, че ми пишете колко съм зле [smilie5]

Все пак това ми е първата моя сесия в студио.

Автор: detlene   
Дата:   01-10-12 16:48

sky-fan написа:

> Сигурно навънка ще ми е по-лесно с
> оглед на това, че ще е на естетвена
> светлина и всичко ще си идва от
> самосебе си.

Абе от "самосебе си" трудна работа.
Потърси в YouTube има много уроци за снимане на портрети във всякакви условия. [smilie24]

При всички положения при такива режисирани портрети трябва ти да контролираш случващото се. Сега не можеш да контролираш слънцето от къде и колко да свети, но можеш да контролираш откъде, колко и как да влиза в кадъра. [smilie24]

Публикацията е редактирана (01-10-12 16:51)

Автор: gbrain   
Дата:   01-10-12 16:54

Пич, просто вкарай някаква идея и композирай според идеята, иначе нищо не се получава или трябва да разчиташ само на късмет.

Автор: murnau   
Дата:   01-10-12 16:58

стайлинга и грима са ужасни
а тук имаме fashion портрет
ако първите неща не са наред, портретът ще е просто шарж

Дата:   01-10-12 17:21

Гледам, че използваш гимп? В българия все още фотошопа е кракнат и се ползва без проблеми... поне 10 пъти по юзър френдли е, и има 1 милион туториали относно ретач на портрет.

Дата:   01-10-12 17:29

Да ползвам GIMP, защото съм изцяло на линукс. Поне ми идва фри и като цяло не ми е там силата и те първа и него уча и ми идва малко на нагоре. Ама ще се оправя. Като за начало се опитвам да сменям цветове на фона и такива ми ти работи.

Дата:   01-10-12 17:31

Сложи Wine и CS2 , тръгва безпроблемно на юбунту. Аз съм го ползвал. Но да знаеш, като цяло видео средата на линукс е в ивицата ГАЗА :)

Публикацията е редактирана (01-10-12 17:33)

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »