Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 КОГА ще има РЕЙТИНГ в базара - : Montekristo първа номинация
Автор: j_mironski   
Дата:   01-03-13 07:19

Питането ми е към тези които направиха базара в тоя вид. Това че не може да де коментира една обява до някъде добре, ама това пък развързва ръцете на некоректните продавачи

Вече 2 път един и същи продавач ми върти номера и не ми продава техника която съм поискал при условие , че му предлагам да преведа първо парите и след това той да ми я прати

Ако е нужно ще исзопирам и личните съобщения да ги видите
 Re: КОГА ще има рейтинг в базара - писна ми от некоректни продавачи
Автор: serjy   
Дата:   01-03-13 08:34

а каква цена му предлагаш?
Дата:   01-03-13 08:37

каквато е поискал без пазарлъци
Автор: fotorafi   
Дата:   01-03-13 08:55

Миронски, какво искаш? Не виждаш ли в страната какви полуидиоти се ширят....Та искаш Фото форума да е един райски оазис сред море от фекалии...
Материалът не е само лош, а скапан...
Автор: mcnicko   
Дата:   01-03-13 08:58

Обяви от типа - показвам си стоката. При автомобилите напоследък е често срещшано явление. Като проявят 2-3 интерес и продавача се отказва и почва да върти номера. След седмица обявата се появява пак, но с по-висока цена.

Някои хора пък си пускат обяви да си ласкаят егото. Да се уверят сами, че имат толкова яка и изгодна техника, че толкова много хора им звънят.

Третия тип пускат обяви само да видят дали на тия пари техните неща биха се продали, ей така от любопитство или щото някой им е казал, че е невъзможно.

Като цяло, май само в България го има тоя манталитет, породен преди всичко от несигурност и слаби ангели. В крайна сметка, продавача сам решава дали да ти продаде нещо. Може да го искаш колкото си щеш, той взима решението.
Дата:   01-03-13 09:20

mcnicko - напълно си прав и имам усещането че точно това се получи
Колегата обяви една светкавица за 650лв. Проявих интерес и тя се загуби от базара след това се появи същия модел само че с друга снимка и и цена 700лв. с прибавени аксесоари , които и предната би трябвало да има защото се продава в комплект с тях. Отново проявих интерес и предложих да платя по банков път, поискаха ми номер за връзка и обявата пак изчезна. Вече трети ден пиша ЛС и няма отговор
Автор: uri64   
Дата:   01-03-13 09:35

В конкретния случай аз бих се отказал още след първия път и не бих продължил да си губя времето с глупости, пък и това на другите... Това единствената светкавица на света ли е? Не казвам, че авторът не е прав да се възмути, но при положение, че една такава тема няма да направи света по-добър, определено има много по-стойностни неща, с които да се занимава човек....
 Re: КОГА ще има РЕЙТИНГ в базара - писна ми от некоректни продавачи
Дата:   01-03-13 09:42

Ами в случая с базара е само 1 беше де ...
Аз не се мъча да направя света по-добър а да привлека вниманието на АДМИНИТЕ да си свършат работата както трябва

Когато има рейтинг на потребителите в базара ще я ясно кой какъв е и ще си правим сметката от кого да купуваме и съответно как да продаваме
Автор: Admin   
Дата:   01-03-13 09:50

Рейтинг на потребителите няма да има, защото базара не е тип Ибей, където сделките минават през сайта.
При тази система не е възможен рейтинг.
Няма да има гаранция, даващите рейтинга дали са извършили действително сделките или дават и отнемат точки на някакъв друг принцип.
Автор: Pavlov   
Дата:   01-03-13 09:52

mironski, като искаш рейтинг - купувай от Продавалника, там има такъв.
А тук, ако имаш доказателства, че някой е некоректен, пиши на админския e-mail, да вземат мерки.
Дата:   01-03-13 10:01

И сега какво, излязох виновен за това, че искам базара да е малко по-читаво направен и че искам тарикатите да си получават заслуженото
Автор: Krassy   
Дата:   01-03-13 10:07

Тук е мястото да си зададем въпроса:

ДОКОЛКО В ПРАВОТО СИ Е продавача да се откаже от продажба, при условие, че не е обещавал на никой нищо?

Дори има ли морален аспект това?

Например - изтърва обектива и той се чупи - вече не е продаваем.
Дължи ли ОБЯСНЕНИЕ, при условие, че той това обяснение може да го ПУБЛИКУВА дори и да не е изтървал обектива?

Според мен не е нужно да се влиза в подобна полемика. След като няма ТЕХНИЧЕСКО решение на ПОТВЪРЖДАВАНЕ на покупката, както е в Ибей...

Ти си искал да го купиш, изявяваш желание... но това не е гаранция, че ще ти се продаде.

Понеже има емоционален аспект, - настроил си се да ог имаш, представяш си, че вече го държиш в ръцете си, заделил си пари - и край, мечтите рухват и си обиден. Това какво касае продавача? Помислете малко, аз не защитавам никой, само разсъждавам... безпристрастно!
Автор: Uri64   
Дата:   01-03-13 10:40

j_mironski написа:

> И сега какво, излязох виновен за
> това, че искам базара да е малко
> по-читаво направен и че искам
> тарикатите да си получават
> заслуженото

Не, естествено че не си виновен, но още първия път е било ясно какво ще стане, защо е трябвало да хабиш времето си за следващи опити за закупуване на тая светкавица? Освен това, преди да бъде обявен някой за некоректен, трябва да има дефиниция за това, какво е некоректност. Постовете на админ и краси обясняват защо е много трудно да бъде направено това в базара на ФФ.
Дата:   01-03-13 10:48

Да така е
А дали е коректно да обявя кой е продавача тук в темата,така че да го видят повече колеги ?
Автор: realnoncho   
Дата:   01-03-13 11:09

Абе трудно, как в Hardwarebg има рейтинг макар и не задължителен за попълване и е организирано като форум, а не като базар даже.
Автор: Krassy   
Дата:   01-03-13 11:20

Не стана ли ясно, че в този форум е желателно да се говори само и основно за фотография...
базари, клубове, други интереси - има си други форуми [smilie7]

Къде е трагедията все пак ?
Автор: Mogila   
Дата:   01-03-13 11:26

За съжаление това с рейтинга наистина няма никакъв смисъл... прави си човека 7-8 акаунта и си вотва един и готово. Топ рейтинг:) Или пък с тях вотва конкуренцията негативно и ходи се оправяй после.
Дата:   01-03-13 11:31

Обаче има друго нещо което някои форуми имат и определено върши работа- нещо като книга за гости. В нея доволни хора могат да оставят позитивни мнения за човека. Така като видиш конкретно кой е оставял позитивно мнение можеш да прецениш дали да се довериш[smilie3]
Автор: ShotlandetsaWildLife   
Дата:   01-03-13 11:31

Кофти работа, ... на мем се е случвало обратното на 2-3 пъти. Запазена техника някой да иска да идва да я купува веднага от място дори на повече пари. Еми няма как да стане, дал съм дума.

Като иска даден продавач да е гъвкав, трябва да си осравя вратички в обявата. От сорта на - обявата може да се изтегли по всяко време без известяване или подобно. Да си се аргументирал. Или пък с предимство са клиентите от еди кой си град.

Ама това другото дето е станало ... не искам да го нарека с думи да не обидя някой без да искам.
Дата:   01-03-13 11:33

Mogila написа:

> За съжаление това с рейтинга
> наистина няма никакъв смисъл...
> прави си човека 7-8 акаунта и си
> вотва един и готово. Топ рейтинг:)
> Или пък с тях вотва конкуренцията
> негативно и ходи се оправяй после.

моментално ще му намерим цаката да [smilie18]

то и за това сме на това дередже, щото все се опитваме да направим мизерията. каквато и съвършенна вот система да има, все ще я изхитри някой.

иначе да, нещо като лог на селъра би бил полезен, но и там виждам много слабости - идеален иснтрумент некоректните купувачи да извиват ръце на коректните селъри.
Дата:   01-03-13 11:38

В тази "книга за гости" можеш да триеш негативните мнения за теб. Разбира се така не можеш да видиш ако някой е некоректен, защото ще си ги изтрие, но поне можеш да видиш позитивните мнения, оставени от примерно хора, които са от 3-4 години във форума и със 50-100 снимки в профила- явно не фиктивни юзери;)

Все пак е някаква помощ.
Дата:   01-03-13 11:44

не е добре да се трие нищо, иначе няма да има тежина. просто на всяко мнение да може да дадеш от долу отговор, обосновка ако някой се е изакал по погрешка в твоя двор [smilie18]
Автор: turntablism   
Дата:   01-03-13 11:47

Ако някой иска пак базар във вид на форум за да се коментира под обявите и всичко да става гъвкаво,да има малко информация за продавачите, може да се ровне в гугъл. Може и да изкочи нещо подобно [beer]
Дата:   01-03-13 11:49

Не става да не можеш да триеш, защото както вече казах, ще може нарочно да се дават негативни. А ако се дава отдолу отговор ще стане едно лъжовно оправдаване...

Това което предложих в този си вид се използва и помага поне малко.
Автор: mcnicko   
Дата:   01-03-13 12:24

Добре де, адекватно е поне човека да каже - отказвам се да продавам и толкова. И аз съм го правил веднъж, просто така се случи, че ъпгрейда който бях планирал не се случи и се отказах от първоначалните си намерения да продавам в деня преди да я пратя.

Понякога стават такива неща, но от морална гледна точка е хубаво човека да каже на купувача.

Рейтинга мисля, че няма как да е адекватен. Особено след като наистина стоката не минава през базара. На обявите по вестниците да не би да има рейтинг?
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена