Автор: ivodam
Дата: 22-02-13 12:24
Админите написаха, че се били уморили да са арбитри. Няколко пъти им обяснявах, че никой не може да иска, нито да ги заставя да бъдат арбитри, че не носят дори в юридически план отговорност за писаното, тъй като отговорността е лична, на пишещите, и че мрънкалата, които им пълнят мейлите и личните бележки, могат да бъдат любезно насочени към българския съд, където да си търсят правата.
Досега не съм получил от тях логичен и смислен отговор защо не искат нещата да се решават по законов път, а се нагърбват те с ролята на арбитри, която не им е свойствена и за която нямат съответната квалификация, но щом като считат, че свободата на словото в Клуба вреди на основния форум, нещо, което според мен не отговаря на истината, могат да правят каквото си искат, разбира се, загърбвайки отговорността си пред гражданското общество. Защото Клубът, излизайки от първоначалния замисъл на създателите си, се беше превърнал в това - една уникална за българските условия и действителност клетка на гражданското общество.
Разбира се, насила хубост не става, затова и тук още веднъж приканвам собствениците на фото-форум, след като те самите или спонсорите им не щат фото-форум да се асоциира пряко с клетката на гражданското общество, да оформят Клуба като отделен форум, с отделен уеб адрес, и да спят спокойно. Пък ние все си мисля, че можем и сами да регулираме отношенията помежду си, без арбитри и надзиратели.
![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (22-02-13 12:30)
|
|