Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  30 ..  39  40     всички  напред  последна
 Получих си техниката Канон
Автор: cardin   
Дата:   22-11-12 12:02

...
 Re: Издирвам си техниката Канон
Дата:   22-11-12 12:05

Дадох си техниката на човек от форума под наем, но той не ми я връща. Казва че брат му я дал на друг човек и той пък не му я връща на него.

Та по случая искам да помоля ако някои срещне описаната по долу техника или някои се опита да му я продаде да ми пише ЛС.

1.Canon 5D mark2- върнат

2.Canon 24-105 4L IS- върнат

3.Canon EOS 30D- върнат

4.Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II- върнат

Осъзнавам, че съм постъпил глупаво като се доверявам на непознати, но нали целта на този форум е да си помагаме. И аз съм взимал интересни обективи(примерно Canon MP-E 65,които не бих си купил никога, но много исках да пробвам) от хора от форума които не познавам.

Публикацията е редактирана (17-12-12 13:36)
Автор: tantris   
Дата:   22-11-12 12:11

Много кофти. Нещо полиция?
На мен като ми искат фотоапарат или обектив им казвам, че жената могат да вземат, ама за техниката да не си и помислят.
Автор: marrio31   
Дата:   22-11-12 12:12

много неприятно,не знам какво да те посъветвам..аз лично не бих дал така техника

Публикацията е редактирана (22-11-12 15:08)
Автор: tantris   
Дата:   22-11-12 12:15

1.Canon 5D mark2- сериен №0930610587

2.Canon 24-105 4L IS- код UZ0523,сериен №3424832

3.Canon EOS 30D сериен №0620500836

4.Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II

Как и ключът от квартирата не си му дал...[smilie11]
Дата:   22-11-12 12:20

а направихте ли си поне нещо като протокол..със опис какво му даваш,подписан..
Дата:   22-11-12 12:23

Имаме подписан договор за наем на вещ, протокол към него за получаване на техниката и подписана запис на заповед за 5000лв.
Автор: asahi   
Дата:   22-11-12 12:27

Ако сте надхвърлили договорените срокове действай със записа при съдия-изпълнител.
Автор: tocheto   
Дата:   22-11-12 12:31

Ех да му се невиди, как го отнасят добрите хора... ама то си е и логично, де. С нищо не си се подсигурил предполагам... Сигурен ли си, че това са истинските му имена? За съжаление и мен ме съмнява заради скорошната регистрация, дано да грешим все пак.

Аааа, прочетох сега, значи все пак има надежда!

Публикацията е редактирана (22-11-12 12:32)
Автор: PeterA   
Дата:   22-11-12 12:34

Добре че поне си се подсигурил документално, пусни първо сигнал в полицията и после иди при частен седебен изпълнител и той ще ти обясни каква е процедурата.
Дата:   22-11-12 12:39

Имам и копие от личната му карта, така че имената би трябвало да са това.
Човека даже не се крие, виждаме се редовно пред офиса където работи и подписва всичко което му предоставя.Просто казва, че техниката не може да я вземе и да ми я върне.
Дата:   22-11-12 12:41

ее значи има светлина в тунела..пожелавам успех[smilie24]
Автор: Тед   
Дата:   22-11-12 12:46

Автор: cardin
Дата: 22-11-12 12:23

Имаме подписан договор за наем на вещ, протокол към него за получаване на техниката и подписана запис на заповед за 5000лв.
---------------------------------------------------------------

Копирай документите. Опиши в жалба случая кратко и точно, като не изпускаш датите, вещите и срещите. Опиши човека, за да не излезе друго лице - т.е. да те е заблудил с данните си по лична карта.
Опиши мобилния номер задължително.

Отиди в Икономическа полиция в съответния град. Не отивай в друга полиция. Ще образуват преписка и проверка. Обсебване се води в твоя случай.

Не се хвърляй в момента с граждански дела и производства. Не отивай при частен съдебен изпълнител.Нека мине наказателната процедура.

Как си давате така техниката... не мога да си го обясня. Ако е някоя стара кошница...Ами ако ти надере лещите... как ще докажеш, че той ги е надрал? Съставил ли си протокол за състоянието, снимка?
Дано те бави, за да наснима нещо друго и те баламосва.
Автор: chefo1979   
Дата:   22-11-12 12:55

"Казва че брат му я дал на друг човек и той пък не му я връща на него."

[smilie10]

Това е уникална простотия, честно! Някой ти е дал личната си техника, а ти я даваш нататък по веригата!

Рядко ми се налага да ползвам чужда техника от каквото и да е естество, но постоянно и треперя да не стане нещо, да не направя кофти на човека, оказал ми услуга и да не се дискредитирам в очите му - поради тази причина избягвам да заемам чужди вещи. Това пък съзнателно да взема чужда вещ и я дам на брат си, който да я даде нататък на трети човек - доста безхаберно ми се вижда, особено за скъпа техника, като фотографската.

Наистина добре, че си се подсигурил предварително, но все пак стискам палци да си получиш техниката в изряден вид час по-скоро!
Автор: BoneFletcher   
Дата:   22-11-12 14:56

Дано да не са счупили / полели техниката, че да са тръгнали да я носят на сервиз или още по-лошо да я оправят сами!

Успех и умната!
Автор: GOSPODIN   
Дата:   22-11-12 16:09

И обектива 24-105 е почти нов - 2011г. [smilie8] Явно те размотават и разчитат да оспорват в съда или да с времето да се откажеш. Нещо ми намирисва, като оня, който беше обрал Павилиона и Синтезиса и отпраши в Италия и те оттогава не дават под наем. Според мен си подай жалба в полицията и прокуратурата, та да привикат за показания и Радослав и брат му - може и да се стреснат. Дано имаш късмет да ти я върнат.
Дата:   22-11-12 17:23

Сега звъннах на човека да питам какво става и тои ме помоли да му дам още малко време.И тъй като той винаги идва на срещи и подписва каквото му занеса, аз се съгласих и му махнах засега ника и името.Сигурно съм много тъп, ама му давам още 2 дни.
Автор: victory13   
Дата:   22-11-12 17:36

не си тъп колега... просто си имал късмета да се родиш на погрешно място... където обикновена услуга може да те превърне минимум в будала, максимум в идиот [smilie23]
късмет !
Дата:   22-11-12 18:04

Попаднах на странна обява и след като накарах колега да се заинтересува от обявата, вижте какво се случи с профила https://photo-forum.net/photographer/marta.h
.

Някои да знае нещо за този потребител????

Автор: batzeto   
Дата:   22-11-12 18:15

Не че е по темата с фотографската техника, но аз лично изгорях с 33000 Euro [smilie2] и макар да знам, че не съм идиот, не спира да ме измъчва чувството, че съм един от най-големите будали... и то май защото избрах да живея в една от най-абсурдните държави - България [smilie8]
Само на такова място честните хора се чувстват като най-големите балъци, а престъпниците и безскрупулните хора са на почит и уважение [smilie23]
А най-лошото е, че Държавата не иска, а в някой случаи дори не може да застане на страната на честните наивници и добряците.

Моите съболезнования... и искрено се надявам да успееш по някакъв начин да си върнеш техниката! [smilie24]
Автор: jivkojj   
Дата:   22-11-12 18:22

cardin, не, че искам да те отчайвам, но ми се струва, че едва ли ще видиш отново нещата си.
Това за 2-та дни според мен е грешка. От протакането печели само тоя.

Прилича ми на една подобна схема, но с капариран внос на автомобил от вън. Даваш парите и се почва - първите дни проблеми докато тръгне колата (автовоза), после седи на границата, после докато я докарат в града, после докато я приведе в състояние за предаване, после няма време да се видите, някой я взел за дребен ремонт и т.н. и това разтегното с месеци. През това време купувача е в постоянна връзка с "продавача", имат "договор" и т.н. Доколкото си спомням се казваше Митко тоя тип, дето успя да завлече не 1 и 2-ма.
Дано при теб не е подобен случая [smilie11]

Автор: marto   
Дата:   22-11-12 18:25

В същото време този герой продава доста работи ... [smilie11]

Автор: vikitovikito   
Дата:   22-11-12 18:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: deniac   
Дата:   22-11-12 18:34

Ето какво съм си писал с marta.h по повод на обявата за продажба на 5Д2:

deniac: Здравейте, може ли цена само за 5d mark 2?

marta.h: 2500лв

marta.h: апарата е на моя позната, която е чужбина. Правя услуга с продажбата, не мога да ви кажа технически характеристики. Ако искате проверете модела в интернет

След тоя отговор загубих всякакъв интерес.
Автор: egoucm   
Дата:   22-11-12 18:52

Стискам палци да си получиш техниката. И аз съм давал скъпи обективи, защото вярвам в доброто в хората [smilie24]
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  30 ..  39  40     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.