Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тониране
Автор: vorsprung   
Дата:   14-11-12 22:45

Здравейте,
предварително искам да се извиня, че използвам следната снимка.
Снимката е на колега от форума, не помня неговия ник. Преглеждайки галериите, преди седмица попаднах на нея и страшно много ми хареса.

Молбата ми към профитата е да споделите как приблизително би могло да се получи подобно тониране с Photoshop... много ми допада! Държа да отбележа че нямам голям опит, затова и питането ми може би е елементарно за някои :)

Поздравления за автора на снимката!!!

http://store.picbg.net/pubpic/7A/E5/fc48d5c2df877ae5.jpg

Re: Тониране
Автор: pefoto01   
Дата:   14-11-12 23:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: swan_   
Дата:   14-11-12 23:19

Ти па кат ги мърдаш... Аман от надменни "професори"!
Автор: sickdreams   
Дата:   14-11-12 23:31

Колега, има няколко начина, за да се постигне това. Виж с Saturation, contrast и brightness да ги сложих на по-ниски стойности, за да се стъмни и "избледнее" снимката. След това създай new layer и го запълни със синкаво-лилав цвят. На същия леър задай прозрачност - transparency към 5-6% и ще получиш нещо такова. Обработвай от RAW, а не от директен jpeg.
Автор: sk.   
Дата:   15-11-12 00:11

@sickdreams

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: guesswho   
Дата:   15-11-12 00:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: pefoto01   
Дата:   15-11-12 01:13

Автор: tuizzl   
Дата:   15-11-12 01:24

Според мен можеш да го получиш чрез игра в Curves и добавиш Photo Filter. Експериментирай различните ефекти към снимки винаги можеш да постигнеш по няколко начина, предполагам! :))
Автор: boZo   
Дата:   15-11-12 01:26

Най-лесно се постига с филтри, инсталирани като плъгини в шопа.
Дата:   15-11-12 04:01

Автор: tbby   
Дата:   15-11-12 10:07

Такова тониране може да се направи буквално по над 10 начина във фотошоп!
Най-добре виж в youtube - търсиш photoshop color toning примерно и се гмуркаш [smilie24]
Автор: 3df   
Дата:   15-11-12 10:46

опитай по този начин

Автор: 3df   
Дата:   15-11-12 10:48

тук

Автор: tuizzl   
Дата:   15-11-12 13:55

в CS6 виж колко е лесно :)
Автор: hotsnail   
Дата:   15-11-12 14:10

Снимката е на botzi

https://photo-forum.net/i/1659939

Имаше семинар преди 3 седмици на точно тази тема

Това дето показа е:

1. Тониране с криви,

2. Тониране с текстури

3. После показа как най-бързо и лесно става с някои доста скъпи плъгини - Color Efex Pro например

Ама за да постигнеш тая визия не е само тонирането. Тноирането е капака на обработката. Снимките му изглеждат доста добре и на предната стъпка без тониране и май до там е голямото блъскане с ACR и photoshop. Такак де за да имаш хубава тонирана снимка ти трябва хубава снимка първо.

Публикацията е редактирана (15-11-12 14:41)
Автор: iasen2   
Дата:   15-11-12 15:41

Никой не каза нищо за LAB цветно пространство , не го ли ползвате[smilie18]
Дата:   15-11-12 16:01

Дата:   15-11-12 16:12

Аз съм безсмислен паразит по темата [smilie5] , балагодаря за което ,просто си мислех че използването на LAB е абсолютно задължително при обработка и не разбрирам защо не го споменавате .
L канала се ползва за шарпене,блърване, като не се разместват пиксели и получаване на артефакти . За тониране се използват другите два канала . Успех !

Публикацията е редактирана (15-11-12 16:14)
Дата:   15-11-12 16:18

Автор: tantris   
Дата:   15-11-12 17:08

Мен пък ме интересуват похватите за постигане на подобна визия след обработка на кадрите:

https://photo-forum.net/static/site_pics/150/e_1296389723_1.jpg

автор: mea

или

https://photo-forum.net/static/site_pics/173/y_1253717617_44.jpg

автор: tycoon

Как да манипулираме селективно цветовете и как да постигаме подобен цвят на кожата?

Дата:   15-11-12 17:17

в роу конвертора се намалява сатурацията , и после в ЛАБ се криви в която посока искаш , така жълтата кожа става розова или каквато искаш - синееща например . За да постигнеш грозния нешънъл джеографик стил слагаш нов слой и му прилагаш лоу пасс филтър. после смесваш двата слоя на колкото ти харесва . може да стане и по грозно ако L канала го потъмниш още малко . За чалмата може да направиш маска ,ако не та мързи да бутнеш малко и там кривите .
Успех !
Абе хора , защо не снимате моделки , ще сънувам кошмари от тези фотки [smilie5]

Публикацията е редактирана (15-11-12 17:18)
Автор: tantris   
Дата:   15-11-12 17:30

Мерси, ша пробвам.
Дата:   15-11-12 17:37

Дата:   15-11-12 19:00

да, разбира се ,грешка на езика :) нали ще правим грозни фотографии като на африканеца с чалмата за рейтинг "Б" . Може да го направим и с HDR, ще стане муцка :)

Публикацията е редактирана (15-11-12 19:01)
Дата:   15-11-12 19:21

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.