Автор: kirilkirov
Дата: 16-09-12 13:56
Привет колеги,
Преди година си взех 70-300 AF-S VR, от съфорумец. По неговите думи - безупречен и малко ползван. Така и изглеждаше тогава.
За последната година (т.е. откакто е в мен) съм снимал 10тина пъти (само, уви) и нямаше проблеми, докато при последното си вадене с изненада установих, че нищо не му работи от функциите - нито VR, нито AF. А нито е изтърван, нито нищо, стоеше си в раницата. Както и да е.
Занесох го в Профайлд, макар и да не е гаранционен, за диагностика и евентуален ремонт. Звъннаха ми преди ден-два и първите думи на човекът бяха - "цената не е разумна". Съответно, оказа се, че искат 800 лв за ремонт! А всички знаем цената на това стъкло..
Естествено, отказах. Та пиша тук с идеята да питам - дали има начин за ремонт поне на AF, в някой 3rd-party сервиз или при някой съфорумец? (в Профайлд са искали да сменят цялата система за VR и AF, затова е толкова скъпо).
Обективът дори не изглежда да има следи от употреба (интересното е, че се виждат вътрешните жлебовете през предната страна на обектива, където се върти лещата за фокуса; мога да кача снимки, ако има смисъл).
Благодаря предварително!
Поздрави,
Кирил
|
|