Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разликата между Светкавици Dynaphos ThinkLite 520 II и ThinkLite 560 II
Автор: dimidumi   
Дата:   07-08-12 09:26

Най-учтиво моля, някой който е снимал и има опит със ръчни светкавици Dynaphos ThinkLite 520 II и ThinkLite 560 II, да сподели разликата между тях, предимства и недостатъци.На пръв поглед разликата е само във водещото число GN 33 & GN 38.Намерих това мнение в мрежата http://www.modelmayhem.com/po.php?thread_id=807869
Благодаря предварително на всички отзовали се. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Разликата между Светкавици Dynaphos ThinkLite 520 II и ThinkLite 560 II
Автор: alexcubata   
Дата:   07-08-12 13:23

От 3 метра и на мен ми дава f5.6 и една десета, имам предвид 520 II. От един метър f16 и една десета.

Автор: satyno   
Дата:   07-08-12 13:53

Ако тестът на alexcubata е правилно направен това е много мизерна светкавица - реалното и водещо число е двойно по-малко. Аз бих избрал вместо тях YN-460 Mark II, цената ще е същата или по-малка, в зависимост откъде я вземеш.

Автор: alexcubata   
Дата:   07-08-12 14:09

Едва ли има светкавицата при която тази сметка да излезне :)

Дата:   07-08-12 14:24

Правихме тест с YN-460 Mark II и Canon 430EX II. Светкавиците бяха поставени една до друга, отразявахме ги в таван и снимахме разни неща в голяма стая на различни мощности, като при намаляване на мощността отваряхме блендата. Кадрите с двете светкавици имаха еднакви хистограми. Не е научен тест, но като мощност са горе долу еднакви, според сайта, който дадох са с реално водещо число 34. Има разлика в цветната темпeратура на двете светкавици. Да, при китайците от една светкавица до друга от една и съща марка може да има и големи, и малки разлики, но и Dynaphos-ките не са правени в USA.

Публикацията е редактирана (07-08-12 14:32)

Автор: dimidumi   
Дата:   07-08-12 14:28

Разгледах Speedlights Power Index http://speedlights.net/speedlights-power-index// ,ако тестовете им са читави (което малко ме съмнява), май наистина ще излезе, че за тези пари (горе-долу между 100-150 лв.) от китайските светкавици си заслужава YN 460 II.

Автор: aldygreen   
Дата:   07-08-12 17:56

dimidumi написа:

> Разгледах Speedlights Power Index
> http://speedlights.net/speedlights-power-index// ,ако
> тестовете им са читави (което
> малко ме съмнява), май наистина ще
> излезе, че за тези пари (горе-долу
> между 100-150 лв.) от китайските
> светкавици си заслужава YN 460 II.

Водещото число на YN 460 II според теста е 34, но това е на фиксиран фокус 35мм. Ако не те притеснява липсата на зуум, ако работиш в студио, няма какво да се чудиш. За сравнение на 35мм YN-560II е със същото водещо число 34, според теста, а теглото е 120г. повече. От ebay ще ти излезе около 80лв.

Дата:   08-08-12 15:13

Всъщност YN-560 имат три модификации:
1. YN-560: с пласмасова обувка
2. YN-560: с метална обувка
3. YN-560II: с метална обувка и LCD екран

Притежавам две YN-560 с метални обувки, тормозя ги повече от година и съм доволен от тях. Колега има YN 460 II, предпочете я поради по-малкото тегло, и също е доволен от нея. Според ревютата, които съм чел за YN-560 серията , обикновената YN-560 с метална обувка е за предпочитане. За съжаление според lightingrumours.com се прекратява производството на YN-560 и остава само YN-560II.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »