Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Почистване на матрица във Варна
Автор: petqq13   
Дата:   03-08-12 14:18

Здравейте,
вчера пристигнах на морето и днес се наложи вече да използвам апарата, но забелязах, че има прах в матрицата и едно малко косъме. Сега се чудя дали да занеса апарата някъде да ми го почистят или да си взема комплект за почистване на матрицата? Имам два въпроса, свързани с това:
Трудно ли е саморъчното почистване с такъв комплект и ефективно ли е?
Ако не си взема комплект, къде мога да го занеса да го почистят и горе-долу как вървят цените? :)

Отговори на това съобщение
 Re: Почистване на матрица във Варна
Автор: chefo1979   
Дата:   03-08-12 14:21

http://fobo88.com/

Оттук можеш както да си вземеш почистващи инструменти, така и на място да ти изчистят матрицата.

Поздрави!

Публикацията е редактирана (03-08-12 14:22)

Автор: tziko   
Дата:   03-08-12 15:41

Аз питах в фотопавилиона за такава услуга, но не предложиха нищо освен да звъннат на някъв човек дето го правел за 20лв. Аз се отказах купих си комплекта за 12лв и почистих апарата сам. Не е като нов, но 70% от боклуците ги няма вече, останалите 30% се бяха преместили[smilie5]. Често снимам макро и боклуците се виждаха много ясно на доста снимки преди почистването. Направих снимка преди и след почистването, доволен съм, и смятам че следващия път ще е още по-добре.

Автор: GenaDP   
Дата:   03-08-12 15:47

При добра техника на почистването гарантилано се махат 100% от боклуците по матрицата. Но ако има прахоляк в апарата, става страшно - чистиш, правиш 2-3 кадъра, и някаква прашинка пак се залепя на филтъра. И така - до безкрай.

За читаво почистване се ползва силен фенер, с който да светнете в/у матрицата и да гледате какво и как чистите.

Автор: petqq13   
Дата:   04-08-12 21:58

А трудно ли е почистването? Един пълен аматьор би ли се справил с него?
И ще ви помоля да ми препоръчате някакъв комплект от синтезиса. :)

Автор: neuromancer   
Дата:   04-08-12 23:57

аматьор в какво? чистенето няма много общо с фотографските умения [smile] всеки може да се справи, стига да не е с две леви ръце

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »