Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Срок на годност на цветни филми
Автор: themqn   
Дата:   26-07-12 00:53

Здравейте.Попаднаха ми филми Konika Minolta Super centuria 100 ASA и Ogatech Vega 100 ASA ,чиито срок на годност изтича 2006.Някои хора казват, че емулсията вече не функционира.Според други е обратното.Аз знам ,че съм снимал преди 1-2 години с чернобял ORWO 25 ISO ,чийто срок беше изтекъл '93 и снимките си излезнаха ОК като само бях коригирал настройката ИСО на апарата ми с 1 единица надолу ( филм 100 АСА е сниман като 50).Какво е масовото становище и какво казва опитът?Мерси

Отговори на това съобщение
 Re: Срок на годност на цветни филми
Автор: pefoto01   
Дата:   26-07-12 00:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: a4o90   
Дата:   26-07-12 01:00

От малкото опит и четене по въпроса - зависи, главно от това как е съхраняван. По принцип обаче повечето мнения са, че като преекспонираш "компенсираш" факта че си твърде беден да си купиш филм в срок [smilie18]
Шегувам се, правилно си направил явно..

Автор: uri64   
Дата:   26-07-12 02:07

В Базара се продават по лев-два фуджита със значително по-скорошен срок на годност. Не се мъчи с тези...

Автор: themqn   
Дата:   26-07-12 03:46

Предвид ,че са ми дали 17 остарели цветни ленти безплатно си струва да пробвам ;] Засега са нагъчени в хладилника , а 1 е в "пълнителя"

Автор: da.fo   
Дата:   26-07-12 08:23

Не се притеснявай - снимай смело. Експонация от +1/3 ще е напълно достатъчна да компенсираш. Стига разбира се да не са стояли на задния прозорец на някой автомобил , където се развива температура от + 70/80 градуса през лятото [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »