Автор: mondragon
Дата: 20-07-12 15:54
Браво Бони, ей тези дребни неща са по-ценни от парите. Те осмислят работата и труда ти и те карат да се чувстваш щастлив, доволен и да искаш да се развиваш!
Бони, ти топлата вода ли откри, парното ли или минералната вода? хората навсякъде в чужбина, (Европа, Азия, Русия, Америка ) имат съвсем друго мислене и държание. тука у нас си е нашенското село с нашите си селендури. да има и готини клиенти, но за съжаление процента не е много голям. Даже в другите бивши соц страни уважават фотографа, само у нас не! - Дам, защото у нас болшинството от хора си купуват ДСЛР за 1-2000 лева, а някои и за повече и вече са "про". Оттук идва и психологията: "Защо да плащам пари на тоя и оня, като вуйчо си купи професионален 16 мегапикеслов ДСЛР с два обектива и ще ми снима сватбата безплатно и професионално!А оня ще дойде да щрака тука 4-5 часа и ми иска 1000 лева...аре у лево, вуйчо ше ме снима..."
Неща като идея, поглед, умения за боравене с камерата и за използване на техника, и налични възможности никой не се замисля. После: "Е нали бях до него като снимаше и аз снимах, ама мойте снимки не изглеждат като неговите..."
|
|