Автор: s.lazarov
Дата: 28-06-12 19:12
Здравейте, фото любители!
В смутни времена живеем и смятам, че добрите постъпки трябва да се отбелязват, а към хората, които ги правят, да се изказва благодарност, за да продължат да бъдат такива!
Няма да ви занимавам много, набързо ще разкажа моята история за покупката на един употребяван обектив, проблемите, които имах и хората, с които се срещнах.
И така, преди няколко месеца закупих обектив от колегата doubleG. Много приятен човек, успяхме и да си поговорим малко за общата ни страст към фотографията, направихме сделка и всеки си тръгна доволен. Обективът, който купих от него беше в отлично състояние, без абсолютно никаква забележка. Побързах да го тествам при пътуването си в Турция, което ми предстоеше. Направих много снимки, от които останх щастлив! Да обаче в един момент(след около 5-6 дни от закупуването) ми се изписа всеизвестната грешка канонска грешка Err 001, т.е. обектива и тялото не си говорят. Това се случваше на по-високи бленди и на определени милиметри.
Когато се прибрах вкъщи изпълних всички предписания на знайни и незнайни форумци и фотолюбители - почистих контакти, слагах/махах обектива, ама както се казва - йок! Звъннах на колегата doubleG, той каза, че никога до сега не е имал този проблем, препоръча ми сервиза на Наско, Дундуков 18. Звъннах му, той предположи, че е кабела на бленадта, започнал е да се къса. Без да го отваряме излишно, се съгласих с него. Поръчах кабел от интернет, позабави се, но за сметка на това цената беше добра.
Колегата, от който бях закупил обектива вече беше обещал да поеме ремонта. Обясних му, че с обектива съм работил съвсем нормално и съм го пазил, както всяка своя друга техника, за щастие той прояви разбиране.
Отидох при Наско, оставих му обектива и кабелчето и го попитах за цената. След това се обадих на колега, срещнахме се, той пое ремонта, както и беше обещал.
След седмица обективът беше готов работещ на пълни обороти!
И така БЛАГОДАРЯ на колегата doubleG за разбирането, което прояви и отговорността, а на Наско за професионализма и приятното общуване с него!
Ето и неговите координати, ако някой още не ги знае:
Наско
фото сервиз Дондуков 18
0887360051
На мен досега не ми се беше налагало да използвам услугите на подобен тип сервизи, но след като го направих знам, че ако имам отново проблем ще отида пак там!
И така, колеги, да има повече такива хора - които проявяват разбирателство и които работят кадърно!
Наздраве!
|
|