Автор: a4o90
Дата: 13-06-12 11:15
Лалчо, не с такъв тон, все пак съвет чакаш от тези хора, а за кирилицата, повярвай ми, само от полза ще ти е
По темата - 400лв са доста ограничен бюджет. В този диапазон търси:
- Canon 350D
- Nikon D40x, трудно за D60
- (и да не забравя "моята" марка) Sony a100.
- Бих сложил някой Пентакс тук, но не съм наясно с тях. К100D, K200D? С олимпус съм още по-бос, та там дори няма да си правя труда. Като цяло разгледай базара, дебни в ebay и така.
С този бюджет нямаш избор, всичко ще е само с базов ("китов") обектив от рода на 18-55 за Канон и Никон и може би 18-70 за Сони. После с времето, като натрупаш както парички, така и опит, сам ще се ориентираш какво искаш откъм обективи, защото с тези закачени отпред, който и да е от изброените DSLR няма да ти даде безбожно повече (особено в случая с 18-70) спрямо някой по-скъп сапунер.
А какво искаш всъщност? "Да прави хубави снимки" е доста широко понятие. "Хубави" снимки се правят и с техника доста под нивото на DSLR. Фотоапаратът е инструмент, а човекът, който го държи, го използва, така че зависи и от двете неща. Виж, ако искаш да изглеждаш като "про" и да се фукаш пред приятелите си, това вече е друго
Задай си първо тези въпроси, отговори си и ни ги кажи, за да можеш да получиш адекватна помощ
|
|