Автор: pepi34
Дата: 09-06-12 14:29
Здравейте, ползвам от много години легендарния Епсън фото R 300 с системи за наливни мастила на прокарт. Скоро нещо ми се развали чипа за жълтото мастило ( на касетата не на принтера) и не ще да разпознава презареждаемата касета. Оказа се че тоя принтер вече е голяма легенда и никъде не може да се купи такава касета. има ли някой случайно останали такива касети от вече излязъл принтер от употреба? За R 300 и R 200 касетите и чиповете са едни и същи. Купувам един работеш чип ( касета) с автозануляване за жълт цвят. или някои ако има да предложи друго решение на проблема. Имам и още един принтер ( R 200 ) напълно работещ, на малко копия, но отдавна седи прибран в кашон, ако някои има нещо нужда или мераци, може да му го продам.
Иначе си взех и един Епсън Л800, много съм доволен, но на този R300 си печатам А4 обложките и други неща, когато са ми масовка, защото мастилата на Прокарт са супер евтини 4.80 за 100мл. Чух че имало ресетери за оригинални касетки при Вали компютърс, пробвах да ресетна 2 оригинални, не стана.
|
|