Автор: chepkata
Дата: 19-08-12 23:31
Здравейте!
Скоро установих странно поведение на апарата си при опит да направя експозиция, по-дълга от 30 секунди. Може и аз да греша нещо, та за това и питам.
Снимам на М и завъртам селектора на скоростта до бълб. След това избирам режим дистанционно и на горния дисплей се появяват двете чертички, което трябва да е търсеният от мен режим.
До тука добре, но после, след като натисна спусъка на дистанционното, апаратът или снима на някаква скорост от сорта на 1/5, или задържа затвора отворен, но при повторното натискане на спусъка, затваря и пак отваря затвора за следващ кадър. И така няколко пъти, произволно, 3,4,5 и повече, като не мога да го прекъсна. Натискам копчето за край и се почва една серия... Дистанционното не е оригинално, а е някакво Фотикс, но надали е там проблема. А при изключен автофокус, всеки път снима на 1/5 и нито веднъж не задържа затвора отворен.
Опитах с друг обектив, с напълно заредена батерия, все тая!
Не знам дали го обясних добре, но ако имате някакви идеи...Тялото е още в гаранция, та се чудя дали да я пробвам или съм за Зентекс, ако не е в мен грешката, разбира се
|
|