Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с инфраред дистанционно и Д 90
Автор: chepkata   
Дата:   19-08-12 23:31

Здравейте!

Скоро установих странно поведение на апарата си при опит да направя експозиция, по-дълга от 30 секунди. Може и аз да греша нещо, та за това и питам.

Снимам на М и завъртам селектора на скоростта до бълб. След това избирам режим дистанционно и на горния дисплей се появяват двете чертички, което трябва да е търсеният от мен режим.

До тука добре, но после, след като натисна спусъка на дистанционното, апаратът или снима на някаква скорост от сорта на 1/5, или задържа затвора отворен, но при повторното натискане на спусъка, затваря и пак отваря затвора за следващ кадър. И така няколко пъти, произволно, 3,4,5 и повече, като не мога да го прекъсна. Натискам копчето за край и се почва една серия... [smilie10] Дистанционното не е оригинално, а е някакво Фотикс, но надали е там проблема. А при изключен автофокус, всеки път снима на 1/5 и нито веднъж не задържа затвора отворен.

Опитах с друг обектив, с напълно заредена батерия, все тая!

Не знам дали го обясних добре, но ако имате някакви идеи...Тялото е още в гаранция, та се чудя дали да я пробвам или съм за Зентекс, ако не е в мен грешката, разбира се [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с инфраред дистанционно и Д 90
Автор: turntablism   
Дата:   20-08-12 11:17

Пробвай дистанционното на друг апарат и ще установиш, че проблема си остава. Попадал съм на такива дистанционни, вероятно е за смяна.

Автор: tziko   
Дата:   20-08-12 11:32

"Дистанционното не е оригинално, а е някакво Фотикс, но надали е там проблема"

Аз мисля, че е точно там проблема, потърси оригинално и пробвай с него за да отпадне варианта проблема да е в дистанционното.

Дата:   20-08-12 17:07

Да, довечера ще пробвам дистанционното на друго тяло, че си имам само едно. Дано да сте прави.

Дата:   21-08-12 07:40

Наистина дистанционното се оказа слабото звено. На Д 5100 прави точно същото. Не ми се вярваше! [smilie11]
Благодаря на двамата включили се! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »