Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Официален въпрос към Профайлд и дистрибутори
Автор: bpavlov   
Дата:   01-03-12 01:08

Уважаеми търговци,
ние, никонските потребители, имамеме един много срамен и наболял въпрос, за който гордо си мълчим.
Става въпрос за легендарните никонски гуми, които се разлепят, увисват и разтичат.
Всички знаем, че в гаранционния сро...
Става въпрос за извънгаранционен срок.
И не, на нас не ни е удобно да идваме до офиса (сервиза), да си оставяме апаратите за ХХХ време, след това пак да идваме (някои нямат и физическа възможност), най малкото до луксозния ви офис паркирането е мисия невъзможна...
Съвсем простата идея и въпрос е, защо въпросните гуми не ги зареждате в магазините и всеки да може да си ги купи от там когато и както му е удобно?
Ваше морално задължение е да го правите, за да не направите от доволните от вас клиенти - недоволни.
Поне за работните апарати Д300/Д700/Д3 е абсолютно задължително.

Ваши верни и послушни потребители очакват адекватен отговор

Отговори на това съобщение
 Re: Официален въпрос към Профайлд и дистрибутори
Автор: digitalsolutions   
Дата:   01-03-12 01:25

ми крайно време е верните и послушни потребители да погледнат в бъдещето и да се ориентират към някоя по перспективна марка, като сони например [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   01-03-12 01:35

Никонската мъка край няма.
Цъкай, и те там цъкат.

Автор: bpavlov   
Дата:   01-03-12 03:42

Не искам да цъкам, искам да отида в магазина,
в който съм оставил пари за малък апартамент и ще продължавам да оставям, там да си купя.
Иначе за мъката си прав, ама поне снимките никонски стават хубави, макар и на цената на тежки гимнастики.

Автор: didesignbg   
Дата:   01-03-12 08:45

Принципно те подкрепям.
Не знам доколко обаче искам да видя цената на която ще ги пуснат. "Аксесоарите", както и навсякъде са с три - четири пъти по-висок марж от апаратите. Имах волята определено време да си държа апарата с капачка на десет пиновия терминал, ами отказах се. Капачето на обувката си е загубено още от завода.

Автор: freestyler   
Дата:   01-03-12 09:16

Г-н bpavlov ама вие сериозно ли?!

В този оспамен от капацитети форум дори админите не отговорят на въпроси, а препращат към мейла си.
Трудно ми е да повярвам, че очаквате някой отговорен човек да каже тук нещо сериозно!
Ако наистина искате отговор или реално решение, мисля че знаете какво да направите.

Автор: sirkhann   
Дата:   01-03-12 09:25

Също искаме кадърен сервиз, ако не е много нагло [smilie4]

Автор: mitku   
Дата:   01-03-12 09:43

В EBay има колкото/каквито щеш гуми (и други чаркове) - за тела, за обективи, за каквото искаш. И си ти пристигат вкъщи... даже не е нужно да ходиш някъде или да се чудиш къде ще паркираш или колко ще се набуташ за път или да стоиш без техника еди-колко-си време. Аз и без туй от там вземам и останалите неща, така че дори и да имаше в нагъзина, пак от ЕБей щях да си поръчам сигурно. Е, освен ако в нагъзина не се окаже някакъв евтинджос де, но се съмнявам. [smilie7]
Все пак - и аз те подкрепям, че би било добре да има резервни "гуми" поне за няколко основни тела/обективи - те си знаят кои са най-използвани. А и не е някаква особена инвестиция. Но едва ли ще стане. [smilie24]

Публикацията е редактирана (01-03-12 09:43)

Автор: attempt   
Дата:   01-03-12 10:35

http://www.nikonservice.nl/shop/index.php?cPath=28&osCsid=780f40baddef8e44d1c6559c4bbc6ac2

Автор: n1x0n   
Дата:   01-03-12 11:20

Мисля, че ако всеки почне да си лепи гумите сам - гледката ще е още по-грозна. [smile]

Не знам какъв е проблема с тези гуми, че го влачат толкова време... [smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   01-03-12 11:22

Проблемът е $$$

Автор: lansky   
Дата:   01-03-12 11:23

хм - като гледах линковете - тези гуми с двойнолепещо тиксо ли са отзад?

Автор: mitku   
Дата:   01-03-12 11:27

Проблемът е, че са с проста двойнозалепваща лепенка, за да могат лесно да се махат ако се налага отвяряне на апарата поради някаква сервизна нужда. А всяка двойнозалепваща лепенка, с течение на времето се скапва от само себе си, а и в зависимост от условията на ползване този процес може доста да се ускори. Допълнителен проблем е, че понякога при скапване на тази двойнозалепваща лепенка и/или поради продължително ползване с полуразлепена гума - това причинява разпъване/свиване на определени части от гумения грип и после той става неизползваем защото дори и да се смени самата лепенка, гумата вече не попада точно в размера на съответното място, където би трябвало да стои.
Евентуалното решение на проблема би било гумите да си имат дупки за болтчетата за да не е нужно да са лесно отлепващи се и да са залепени със здраво лепило. Но явно Никон не искат да го направят тъй. [smile]

Публикацията е редактирана (01-03-12 11:32)

Автор: Canon   
Дата:   01-03-12 11:28

По-добрите гуми, днес в нета, от утре в кварталната бакалия.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rfhu2220.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kjin5778.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/kwzu7584.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2012-03/wkqu3566.JPG

http://www.mtitechclub.org/camera-images/camera-camera-armor-d200-camo-01-52994-a.jpg

Публикацията е редактирана (01-03-12 11:35)

Автор: sirkhann   
Дата:   01-03-12 12:01

Само дето Camera Armor вече не произвежда гуми... Дори не съществуват като фирма [smilie3]

Автор: ararat   
Дата:   01-03-12 12:08

Никоя сериозна фирма няма да ти отговори във форум, но пък почти всички имат форма за обратна връзка.
Пробвай тук
https://nikoneurope-bg.custhelp.com/app/ask

Автор: Nikoneff   
Дата:   01-03-12 13:22

Подкрепям автора на темата. Крайно време е, Профайлд да разбере, че живеем в държава членка на ЕС и не може за всяка дреболия да търсим доставка от (пре)Ибей.
[cool]

Автор: pefoto01   
Дата:   01-03-12 14:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: photojurnalista   
Дата:   08-03-12 15:23

Моята гумичка залепих с Капчица, като си мисля, че отново ще се отлепи - това първо на D80, после на D90. А относно паркирането - в близост има Билла с час и половина безплатен престой и винаги има места на паркинга. Отделно до тях е Jumbo и там може

Дата:   08-03-12 15:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Suggs   
Дата:   08-03-12 17:09

pefoto01 написа:

> Не само за гумите,но защо не се
> борим за нормално действащ сервиз
> тук с техници,които да знаят какво
> правят и какви са реалните
> проблеми с техниката.

pefoto01, какви са ти оплакванията от сервиза?
Аз имах скоро проблем с моя Nikon, оправиха го в рамките на един ден, и даже не ми взеха пари. От общуването с тях останах е впечатление, че разбират от работата си. Възможно е при теб да не е било така - сподели опита си.
Иначе "борбата" за сервиз е много лесна - регистрирай си една фирма, намери помещение, наеми способни и кадърни техници, плащай им заплатите от огромните приходи от ремонти, и - ето ти го сервиза [smilie7] . Направи една организация, внасяй резервни гуми за всички модели, ще забогатееш [smilie5] .
Ама не, по стара българска традиция трябва някой друг да се хване, и да ни реши нашия проблем.

Публикацията е редактирана (08-03-12 17:10)

Автор: Sirkhann   
Дата:   08-03-12 17:23

Suggs - тва, че ти се е откачил ремъкът и са ти го закачили обратно, не означава нищо.

Публикацията е редактирана (08-03-12 17:23)

Дата:   08-03-12 17:27

Автор: Suggs   
Дата:   08-03-12 17:42

Така както го описваш, проблемът ми изглежда да е бил от гръцкия сервиз. И ако от Nikon наистина са решили такива ремонти да се правят в Гърция, нашите не могат да им възразят.
Ако си мислиш, че по другите сервизи е по-добре положението - лъжеш се [smile] . Имах наскоро едни идеи да си купя Canon за второ тяло, но като разбрах, че гаранцията им се поддържа от Пан сервиз, и се отказах на момента.

Сирк хане - откачения ремък и аз мога да си го наместя, но блокирало огледало не се захващам.

Дата:   08-03-12 17:44

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »