Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 нещо като за начинаещ
Автор: stanis_r   
Дата:   15-02-12 15:42

Здравейте,
нов съм в Форума, да се представя, Станислав Рачев се казвам, слаботоков инженер.
Нищо не разбирам от фотография, единствено ползвам любителски фотоапарати, каквито ми паднат. Нищо не разбирам от фотоапарати, обективи и камери. Искам да си купя полупрофесионален апарат, дори втора употреба, като за начинаещ. Искам да се науча да правя хубави снимки и да обръщам повече внимание на това което снимам. Прочетох няколко теми от форума, трудно ми е да избера подходящ апарат. Склонен съм да купя втора употреба до 400 лв. Спрял съм се на марката Canon и Nikon. За Никон d40, d50 и d60 четох ревюта. Какво бихте ме посъветвали ?

Отговори на това съобщение
 Re: нещо като за начинаещ
Автор: мътно   
Дата:   15-02-12 15:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: harvester_vn   
Дата:   15-02-12 16:05

За този бюджет, Canon 20D и некъф обектив.

Публикацията е редактирана (15-02-12 16:06)

Дата:   15-02-12 16:06

така си превеждам понятието entry-level dslr

Автор: harvester_vn   
Дата:   15-02-12 16:07

entry-level е любителски. тоя дето съм го писал по-горе си е баш "полупрофесионален".... каквото и да значи това [smile]

Дата:   15-02-12 16:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: trouble_sl   
Дата:   15-02-12 16:19

Толкова ли е трудно да се сетим, че човека не иска сапунерка, но не иска и Никон Д7000. Само, че и парите са малко.

Дата:   15-02-12 16:22

като човек, който не е хващал подобен апарат, да може с него да ме хване тръпката и после да си купя нещо скъпо. не мога да бъда по конкретен .. обичам природата и искам от снимките да се усеща перспективата

Автор: idoru   
Дата:   15-02-12 16:29

Вземи си Canon 400D или Nikon D60 или там който се води алтернативата плюс китов обектив и щракай на воля. Пък нататък каквото ти сърце и душа иска, сам ще усетиш. Остави ги комплексарите с понижената прозрачност да се слюнчат и не им обръщай внимание :)

Публикацията е редактирана (15-02-12 16:32)

Дата:   15-02-12 16:34

Дата:   15-02-12 16:37

Автор: steffo   
Дата:   15-02-12 17:12

Старо тяло би струвало 350лв. Кой да е китов обектив ще е 100-150лв. Общо 450-500лв. Това ти е най-евтинят вариант, според мен.
Доколко ще ти върши работа е друг въпрос. Но все от някъде трябва да се започне. При положение, че бюджета ти е ограничен и не знаеш дали ще се запалиш, аз мисля че това ти е екстра.

Автор: Славов   
Дата:   15-02-12 18:05

М да, 20-30Д е добър вариант....
Ей много сте заядливи, човека се регистрирал вчера, представи се и пита нещо, ама като се хванахте за думата и няма край...

Автор: bleki1   
Дата:   15-02-12 18:32

Приятелю, тук са все професионалисти и такива въпроси са под нивото им [smilie5]
За начало и за тези пари, бяха ти писали Канон 400д или Никон Д60. Това са апарати в които няма да инвестираш много пари и в същото време ще усетиш дали снимането с ДСЛР е за теб. Отделно от апарата ще ти трябва и обекив, за начало "китов". за 400-500лв ще можеш да намериш в базара такива комплекти. А въпроса Канон или Никон-това няма значение, то е като кокошката или яйцето.
Добре дошъл![beer]

Публикацията е редактирана (15-02-12 18:33)

Автор: ElBandido   
Дата:   15-02-12 19:11

Canon 20D или 30D просто предпочитам Canon :)[shtrak]

Автор: deathzone   
Дата:   15-02-12 19:28

Ами Д70 Д80 Никон.

Автор: Ksandar   
Дата:   16-02-12 09:47

Като за начало!!
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=480549&t=480549

Автор: Славов   
Дата:   16-02-12 09:59

Наистина добро предложение .... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ludiakolio   
Дата:   17-02-12 09:55

Пробвай и с някое Пентъксче,Км ,К200d или К10d.
Картинката е много добра и с преходник позволява много успешна работа със стари обективи с добро качество за малко пари.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »