Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Контражур как?
Автор: Photom   
Дата:   19-02-12 20:30

Здравейте, искам да питам как ще стане ефекта от тези снимки.
http://matrix123.snimka.bg/other/snimki.655479.all

С най важното сме на ясно, че осветлението трябва да ми идва отзад на обекта. На снимката с камилата и моториста предполагам има филтър и сенник, за да не се получи слънцето с такива лъчи и кръгове(дано се сещате, за какво говоря).
Та онзи ден снимам аз една приятелка, накарах го да застане срещо слънцето, като главата и да застане така, че на границата да закрие слънцето, като около шапката се получаваше мн. готино ореолче, от слънчевата светлина. Исках тя да излезе по-тъмна, като на снимките, но уви, не се получи. Времето на вън беше ясно и слънчево, около 9 часа сутринта.
Не знам светлината ли не е подходяща или аз съм збъркал нещо.
Значи снимам с Canon 550d, фокусирам в лицето.
Предполагам че грешката ми е в Metering mode. Държа го на evalute metering, когато снимам в конта на спот ли трябва да го държа или е другаде проблема.
 Re: Контражур как?
Автор: vikitovikito   
Дата:   19-02-12 20:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: pefoto01   
Дата:   19-02-12 20:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Photom   
Дата:   19-02-12 20:45

Ок, забрави!
Автор: Alex-dan   
Дата:   19-02-12 20:47

Мери по ярък фон в комбинация със слабо осветен модел. В 9 сутринта всичко е доста равномерно като светлина... Пробвай на залез ;)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.