Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стар фотоапарат
Автор: emilman   
Дата:   08-02-12 14:19

Може ли някой да ми даде повече инфо за тази техника:
http://pics.data.bg/albums/35305/zeiss
Възрастният човек, от когото я имам, разказваше история за преди 1944-та година, но така и не разбрах дали не се шегува.
Не съм фотограф, а просто искам да разбера дали притежавам нещо "фашистко" или е гедерейско :)
Благодаря предварително и се надявам, че няма да ви отнема много време!

Отговори на това съобщение
 Re: Стар фотоапарат
Автор: shadow...   
Дата:   08-02-12 14:25

отпреди войната е 35-37...аз ползвам такув но е с телеметър...но апарата е в лошо състояние...ако работят скоростите...иначе за витрина ..да

Автор: джъмбо   
Дата:   08-02-12 14:25

в много лошо състояние е...

Дата:   08-02-12 14:31

Значи не се е шегувал старецът. Този Zeiss бил спечелен на карти от немски офицер преди 44-та. Аз знам, че е в лошо състояние. Нямам идея дали работи, защото не знам как да проверя :) Не е за продаване. Падам си по стари вещи и исках да разбера колко може да е старо това. Благодаря ви. Дано се включи някой с по-конкретно инфо.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   08-02-12 14:48

... чак пък в много лошо състояние - НЕ Е !

Можеш да си го поосвежиш малко ....
.. напръскай го с течен силикон на спрей - обилно ..... кожата и меха бая ще поемат и ще светнат ..... забърсваш металните части да не са мазни и е готов за витринка ... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   08-02-12 14:56

И аз му се радвам! Ще послушам съветите ти. Поизлющила му се е боята тук там, но все пак е на почти 80 години, а и активно е ползван до преди 15 години. А такива филми продават ли се?

Автор: shadow...   
Дата:   08-02-12 14:59

влез в саита на Цайс/търсиш го по модела/....има и базар за стара техника...а модела е изписан на капака...рол филми се продават/такива се използват/...но му липса единия визиор..

Дата:   14-02-12 21:30

Рових здраво в тоя сайт, но дали защото с немския съм скаран или защото не можах да се ориентирам - нищо не намерих... Ще продължа. Дано открия нещо.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   14-02-12 21:45

ако решите да продавате апарата, пишете ми какви пари искате. [smile]

Публикацията е редактирана (15-02-12 01:53)

Автор: Фотогаф   
Дата:   15-02-12 15:47

Zeiss Ikon Nettar 115/2 6X9 сантиметра негатив филм 120 - 8 снимки на филм толкоз нема повече. Начало на произзвадство 1937г. Слагай го на статива дето е с него и за окраса.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »