Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Конкурс "Семейни тържества - уловени мигове"
Автор: admin   
Дата:   05-12-11 17:52

Здравейте форумци, цяла година снимахте купони, сватби, тържества и т.н. Този месец се задават още празници.
Покажете най-интересните уловени моменти в новия ни конкурс и спечелете награда от Фото Браво !

Ето и подробности относно условия и награди:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=159

Моля прочетете внимателно условията, конкурсът е за непринудени моменти и ситуации от сватби, рождени дни, новогодишни купони и други празници, не за позиращи хора. Снимките трябва да отразяват събитието и да бъдат истински репортаж.

Отговори на това съобщение
 Re: Конкурс на Фото Форум "Семейни тържества - уловени мигове"
Автор: atrifonov   
Дата:   05-12-11 19:08

готино
ей сега сватбените фотографи ще се развихрят[smilie5]

Re: Конкурс "Семейни тържества - уловени мигове"
Автор: NinaNik   
Дата:   07-12-11 10:27

[smilie24] [smile]

Автор: Apostol.Hristosov   
Дата:   08-12-11 13:12

[smilie24]

[shtrak]

Автор: shampoanta   
Дата:   09-12-11 16:48

чудесна тема ,тъкмо тия дни кат падне сняг ш правим сватба ,свинска[smilie24] [smilie7]

Re: Конкурс
Автор: te4i   
Дата:   03-01-12 11:24

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:09)

Автор: saxon   
Дата:   03-01-12 15:07

Аз поне не мога да снимам и не се натискам, ами ти като си участвал защо не пусна по-силни снимки? Твоите също са на много ниско ниво.

Автор: pepi34   
Дата:   03-01-12 16:35

Авторите на форума явно имат някаква добра идея и желание да я реализират. Обаче като във всеки БГ форум, ще се намерят някакви отворковци, който са решили да плюят, щото си нямат друга работа.
Другари и другарки, дами и господа, кога ще станете европейци? Снимайте и участвайте в конкурса, да критикува може всеки. Важното е кой може да снима и кой само си мисли че може.[shtrak]

Публикацията е редактирана (03-01-12 18:59)

Дата:   03-01-12 18:20

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:09)

Дата:   03-01-12 18:52

Сори пич ама няма нужда да си про, за да видиш, че снимките ти са баш семейни и са все едно снимани с ГСМ нямат нито рязкост, нито нищо, да не говорим за такива сложни работи като идея и композиция.
Това ли е добрата репортажна фотография за авторитетно списание?
Къде е фокуса тук в тази мазнотия и какво прави тая отрязана ръка в ляво?

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/maev6119.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/150/e_1324114125_11.JPG

Тука пък фокуса е отзад на храстите май

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/maev6119.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/dqyo6699.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/150/e_1324115009_106.JPG

Е няма как да искаш да ти гласуват за такива снимки, поне бъде реалист.
Язък ти за опита и образованието.

Публикацията е редактирана (03-01-12 18:52)

Дата:   03-01-12 18:57

Това , че някой решава, че снимките са му супер, изобщо не е критерии че са супер.Аз съм бачкал в чужбина и ще споделя, че БГ фотографа е голям нарцис. Все неговото е суперско, а оснаналото е боза. Аз бих те посъветвал да погледнеш внимателно тази снимка

https://photo-forum.net/i/1556222

и да ми опишеш какво точно професионално и феноменално има в нея. Освен че няма правилен баланс, не е добре кадрирана и не е на фокус( направо е размазана), не виждам нищо друго . Така, че не опорочавайте поредния конкурс, като не ви кефи не участвайте. Има си правила, като снимките не са по правилта, има си админи.

Дата:   03-01-12 19:13

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:10)

Дата:   03-01-12 19:24

А твоите към кои ги причисляваш към посредствените или към изключенията?[smilie18]

След тези разсъждения за светкавиците какво да кажем за това изключение?

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/bmrj3665.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/101/4_1324114730_16.JPG

Дата:   03-01-12 19:26

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:10)

Дата:   03-01-12 19:31

Брей че глупости говориш, аз не виждам много качествени снимки в сайта дето не са размазани. Чудя се дали знаеш как да си оразмериш снимката и защо са ти на 600 пиксела като има разрешени 950.
Снимките са ти направо трагични, особено последната със светкавицата. Говориш като някое разглезено дете с татко големец, което е загубило чувството си за правилна преценка.
Аз също снимам зле, но и не показвам поради тази причина, защото го осъзнавам.

Дата:   03-01-12 19:33

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:11)

Дата:   03-01-12 19:37

Ако знаеше какво правиш нямаше да плющиш с вградената светкавица при 100ИСО, а щеше да повишиш чувствителността, да използваш по-светъл обектив и да използваш добра светкавица вдигната нагоре, която да балансира осветлението. Така ръцете нямаше да са препържени, а задния план да е тъмница.
Тази снимка е просто комична.

Публикацията е редактирана (03-01-12 19:38)

Дата:   03-01-12 19:40

Дата:   03-01-12 19:42

Като не обичаш да използваш светкавици, къде ти е светлич обектив на 1.4? Или и такива не обичаш да използваш професионалисте?
Направо с ГСМ-а снимай

Дата:   03-01-12 19:49

Автор: venikon   
Дата:   03-01-12 19:53

Аз съм лаик,явно защото ми се объркаха всички понятия за композиция,цветен колорит,експонация....и какво ли още във фотографията?! te4i осъзнай се човече!!Съжалявам,но аз тези си кадри ги трия още на апарата,ако случайно ги направя!

Дата:   03-01-12 19:55

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:12)

Автор: admin   
Дата:   03-01-12 19:56

а мазнотията, която виждаш е несъвършенство на сайта. На други места снимките не зиглеждат по този осакатен начин. В този форум всички снимки изглеждат размазани, явто сайтът мачка файловете и разваля и цветовете.

Фото Форум по никакъв начин не променя файловете Ви.
Това, че снимките на te4i са със силна компресия и малък размер е само и единствено негова грешка. От това снимките изглеждат неясни, без острота и с лоши преходи.
При разрешени 950 пиксела по дългата страна и 350кб, моля не се оправдавайте със сайта, че сте качили снимки на 640пиксела и 100кб. Елементарно е да се научите как да подготвите снимката си за web.

Дата:   03-01-12 19:57

Виж Течи, аз снимам за пари, снимам и в чужбина. Щом хората ми плащат, значи са си направили сметката. И въпреки това във форума почти няма мои снимки. В конкурса също. А относно твоето творчество ще ти разкажа една случка от преди 5г, която се случи на моето дете( тогава на 6г). Бяхме на почивка в една станция на СБХ. Повечето там бяха художници. Един от тях пожела да рисува детето. То с огромно желание позира около 2 часа сред природата. Когато произведението на изкуството беше готово, творецът го показа на детето ми. То учудено попита - Тате какво е това? А къде съм Аз? Погледнах с ръба на окото си - имаше някаква художествена мацаница. Отговорих - Тати, това е изкуство. Надявам се след като имаш образование да си схванал смисъла.Само че 99% от хората нямам такова образование и мнението им не съвпада с твоето. Така , че приеми , че ние сме прости и не ни натрапрай повече художествените си разбирания. Щото и аз не съм разбирач, но да ти имам изкуството дето твориш.Тука всеки втори е такъв творец.

А относно поста и обяснението ти за кадъра с иконата - Ти сериозно ли бе човек? Ти просто не можеш да снимаш, това е истината, не плюй по другите.Запази си шедьоврите за себе си и им се радвай колкото си искаш.[shtrak]

А забравих, коментарът ти относно съдържанието на снимката с Дядо коледа - направо кърти мивки. Пишеш че съдържа емоцията, която Дядо коледа създава у малчуганите.Ако твоето творческо мислене е това, то моето не съвсем творческо мислене е съвсем различно - доста по-радостно. [beer]

Публикацията е редактирана (04-01-12 03:09)

Дата:   03-01-12 19:59

Публикацията е редактирана (13-01-12 21:12)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »