Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sensor Shift стабилизация
Автор: chuckle   
Дата:   07-02-12 23:38

Тази стабилизация по-добра ли е от оптичната или дигиталната примерно и как се справя в трудни условия ?

Отговори на това съобщение
 Re: Sensor Shift стабилизация
Автор: pefoto01   
Дата:   07-02-12 23:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: next_time   
Дата:   07-02-12 23:47

Кой условия са трудни?
-студенео ти е и силно ти треперят ръцете
-мноооого дълъг обектив и ръцете продължават да ти треперят
-освен последното се е и смрачило
-освен че се е смрачило модела непрекъснато се движи
-освен че се движи, на теб не ти се снима

В няколко от случаите помага

Автор: hotsnail   
Дата:   08-02-12 00:10

ами зависи. На някой Сонита е невероятна стабилизацията със сензора или Олимпуси.

Ама за някой цели не е удобна с по-стари модели апарати. (забележи не неефективна а неудобна!). Не е лесно да фокусираш с мнгоо дълъг обектив. защото стабилизацията покрива само за сензора, ама не и за визьора или АФ датчика.

При стабилизираните обективи няма подобни неудобства.

Обективите май са по-добри за видео.

Дата:   08-02-12 00:17

Благодаря на всички [smile]

Автор: teleskop   
Дата:   08-02-12 00:18

При стабилизациите на Канон има разлика. Едно е стабилизацията като качество на обектив 18-55, друго е на 17-55. Цените на обективите се различават също.
Аз не съм сигурен че същият клас стабилизация която струва 500-700$ при обективите на Канон се монтира и в телата на Пентакс. Почти сигурен съм че ако не същата като качество, то поне подобна стабилизация може да се направи в тялото. По-нисък клас тяло - по-лоша стабилизация. По-висок клас тяло - по-качествена стабилизация. Поне според мен, няма кой от водещите да направи такава стъпка. Ако един я направи, другите ще трябва да го последват. При толкова много обективи VR и IS - ще си купуваме стабилизацията с всеки обектив. :) Така мисля аз.

Дата:   08-02-12 00:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-02-12 00:24

А може ли още един въпрос?[smilie5]
Каква е разликата между Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II и обектив Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS ?

Автор: teleskop   
Дата:   08-02-12 21:52

Едното е втора версия на обектива, другото е първа версия. Втората версия би трябвало да е подобрена. :)

Автор: 1vo   
Дата:   08-02-12 22:03

hotsnail написа:

Не е
> лесно да фокусираш с мнгоо дълъг
> обектив. защото стабилизацията
> покрива само за сензора, ама не и
> за визьора или АФ датчика.
>

Това не е верно за всички с-ми [smilie3]

Автор: siluet23   
Дата:   08-02-12 22:41

До 300 мм стабилизациите в обектива и в пентакса обират еднакво
ама никва разлика ..ама никаква ...специално на Пефото го казвам ...дето нито сони е имал и снимал нито дълаг обектив е ползвал както тряя ...над 300 мм е по добра стабилизацията в обектива ...проверено и тествано ...и при сони и при пентакс и при олимпус стабилизацията компенсира 4 стопа ....

али бали наизуст в тоя форум колко щеш [smilie23]

Публикацията е редактирана (08-02-12 23:44)

Дата:   08-02-12 23:40

Автор: siluet23   
Дата:   08-02-12 23:52

Кво да си вервам ..аз го тествам и снимам и със и без и говоря с факти ...тука няма вярване ..има проби и истини ...ама ти няма как да тестваш щото нямаш две стабилизации ..а имаш само в обектива ...мноо ясно че ще я харесваш повече ..като нямаш друга ...гроздето е кисело [smilie7]

на сони била по читава ...това фантазия ли е сън ли е ...може и да е по ефективна но като тестваш и имаш резултат тогава дай мнение ..а не по фантазии ...

тука масово потребители които задават въпроси биват заблуждавани и лъгани точно от хора които по цял ден пишат безхаберия и повече си пипат клавиатурата от колкото прословутите хипер дупер супер бързи безгрешни и уникални апарати [smilie23]

Автор: ilcoin   
Дата:   09-02-12 09:22

ЦЕО-то на Пентакс са много шавливи и пипат под чаршафите на колеги из ФФ. Затова последните не пропускат да им го върнат в удобен момент [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »