Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подходящ обектив за Panasonic Gf2
Автор: coldeyes   
Дата:   06-02-12 21:46

Здравейте , имам Панасоник ГФ2 .. мисля да заснема някое друго видео клипчета , но се чудех за това малко апаратче какъв обектив би му паснало за да може да реализира добри цветове и естествено хубаво качество на клипа?

Отговори на това съобщение
 Re: Подходящ обектив за Panasonic Gf2
Автор: jarjar_   
Дата:   07-02-12 03:15

Ами, този апарат не се ли продаваше в един от вариантите си с китов 14-140, който мисля, че е доста добър за видео. Ако бъркам и това е 14-150mm обективът, то тогава лошо, защото е към 1150 Евро. Та мисълта ми е, че е един от двата.

Автор: stef7   
Дата:   07-02-12 07:35

Зависи какво видео искаш да снимаш и най-вече как искаш да го снимаш. Като за начало кой да е китов обектив на Панасоник с вградена оптична стабилизация ще ти свърши работа. Не е задължително да е скъпия 14-140мм. Китовите обективи са по-малки, компактни, леки и удобни за ползване, поне за мен. Имат безшумен автофокус и оптична стабилизация. Последните две са важни когато искаш просто да натиснеш копчето и да снимаш видео. А и са прилично остри и над средното ниво за стандартни китови обективи. Твоя GF2 би трябвало да има или китов обектив или 14мм pancake. Не знам да продават GF2 само тялото.

Дата:   07-02-12 12:07

точно там е върпосът , искам нещо по-добро за снимане , например този как ви се струва :

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211204130002.html

Автор: jarjar_   
Дата:   07-02-12 12:40

Съветът ми е да отидеш на място и да пробваш. Ако не е голям проблемът с финансите, аз бих купил 14-140 на Панасоник, но бих го поръчал от някъде, защото цената му в Европа е към 1300 лв. (В Синтезиса видях че е 1700 лева с поръчка). Но това са два пъти повече от Зуйкото.
П.П.
Сега видях, че и Зуйкото го нямат още. Е.а ли мамата, какво да правиш. Успех!!!

Дата:   07-02-12 13:01

а това " очаквайте скоро" в синтезиса, какво ли значи ? Очаквайте след 1 година сиг.

Автор: pganev   
Дата:   07-02-12 14:52

coldeyes, не знам как е попаднал този панасоник в ръцете ти, но явно е случайно, вероятно като подарък. Извода си правя от липсата на каквито и да е било познания във фотографията. Този Олимпус въобще не е за това тяло - Панасоник GF2 няма стабилизация в тялото и дори на минималното фокусно разстояние, което е 80мм, ще ти са необходими много добри светлинни условия за да няма размазване. А като вземем впредвид, че GF2 шуми доста сериозно дори на 800 ИСО, то нещата са никак не розови. Колкото до желанието ти за хубави цветове - при Панасоник просто ги забрави. Трябваше да вземеш Олимпус ако това е много важно за теб. За GF2 най-добрия избор е стария китак 14-45мм или новия супер компактен, но и доста по-скъп 14-42мм от GX1.

Автор: vth41   
Дата:   07-02-12 15:03

Ето тази обява ще ти свърши работа

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=473195&t=473195&phorum_uriauth=

А относно горенаписаното - цветовете на Оли са ОК, но видеото на Оли е в пъти по-лошо от това на Панасоник /за съжаление, защото съм Оли-фен/, а доколкото разбирам си взел апарата за видео. Просто при Панасоник задължително като снимаш видео, ползвай ръчен бял баланс.

Дата:   07-02-12 17:14

то лошо няма , аз затова питам , и вече доста съм в час с нещата :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »