Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пълен кадър
Автор: mikedimit   
Дата:   05-02-12 14:08

Разглеждам сайта с голям интерес,но ме човърка нещо.
В ерата на аналоговите апарати(фотоапарати,де) имаше един признак за майсторлък-копиране 1 към 1.Тоест негатива се копира ведно с перфорациаята върху хартията.Сега гледам-редакции,корекции,увеличения...[smile] .
Какво мислете за този признак за майсторлък днес-да се снима без последваща обработка(без да се "шмекерува")?

Отговори на това съобщение
 Re: Пълен кадър
Автор: harvester_vn   
Дата:   05-02-12 14:51

http://static.ddmcdn.com/gif/popcorn-1.jpg

Дата:   05-02-12 14:54

a.. забрайхче щях да казвам нещо.... Ноо ме кефят разни майстори, владеещи майсторлъка на кадрирането и копирането 1:1, без нито една снимка в профила [smilie21]

Автор: iasen2   
Дата:   05-02-12 14:55

[smilie5]

Автор: vikitovikito   
Дата:   05-02-12 15:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-02-12 15:25

А мен ме кефят "българчетата"-сиреч дай да пуцаме,па без да знаем за ко иде реч.Не съм писал, че съм майстор,нито че съм с претенция за каквото и да било.За теб специално уточнявам-нов съм във форума и съм любопитен за мнението на народа тук за подобно снимане.Доколкото си спомням в агенция Магнум са имали подобен стандарт.Може и да греша.Та пуцай, куме , но у друга цел, моля.[smile]

Дата:   05-02-12 15:34

Във фотографията в рана сметка е важен резултатът, а не начина по който е постигнат.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   05-02-12 15:39

mikedimit написа:

> А мен ме кефят "българчетата"-сиреч
> дай да пуцаме,па без да знаем за ко
> иде реч.

Е, ако това сме за теб ние, дето сме "българчета", какво изобщо търсиш тук? Не знаем "за ко иде реч" - ами не знаем ... Ти като знаеш, много добре за теб [smilie24] Искрено се радваме за теб [smilie24]
Е и? Какво?

Дата:   05-02-12 15:44

Съгласен.Но темата ми е за стария критерий за майстор на кадъра-да видиш кадъра преди да го заснемеш.Ще разкажа за един случай с покойния вече Румен Димитров.Та след един разгорещен спор за техника и оптика, човека взе една кутия(мисля, че бе картонена, направи и дупка, сложи плака и ...направи страхотен натюрморт.Та така.Тогава го взеха на подбив, че си е купил сапунерка на Олимпус и снима наред с нея.

Дата:   05-02-12 15:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   05-02-12 15:55

"Във фотографията е важен резултатът" е вярното твърдение не защото конкретния приложен подход не е важен.
Това е вярно твърдение, защото дава свободата авторът едновременно да прояви своята креативност при избора на планирания резултат, но така също и да прояви своята креативност при определяне на подхода, конкретната техника, използвания инструментариум.
Това дава възможност човек да се развива и да има бъдеще.
Всичко останало - независимо дали обожествява планирането на кадъра, или самото заснемане, или постобработката - всичко това доколкото поставя всеки един от тези етапи пред останалите - в крайна сметка води до ограничаване на творческия подход.
Точно заради това е непродуктивно да се разсъждава по този начин - какво на практика избираме? Избираме от какво да се лишим? Избираме по какъв точно начин да ограничим своето творчество?
В крайна сметка темата дава ужасно много пространство за доказване на излишни твърдения и глупавото им издигане в статус "единствена парадигма". Може да обслужва психологическите ни нужди, но не и творческите [smile]

Дата:   05-02-12 15:57

Или пък да кажа всичко това малко по-кратко и малко по-грубо ...

Бихте ли спорили по темата "Кое око е по-важно - и следователно кое око да си извадя - лявото или дясното?"

Автор: chicho_micho   
Дата:   05-02-12 16:14

...което и да си извадиш – все тая, но ако си извадиш и двете ще веждаш с вътрешното си око.

Автор: pefoto01   
Дата:   05-02-12 16:33

Автор: iasen2   
Дата:   05-02-12 17:11

Снимката с пуканките много ми хареса , точно на място, браво на автора [beer]

Автор: next_time   
Дата:   05-02-12 17:38

Снимка без обработка?
Отново се започна с шегите.
Все едно едно време сте си показвали негативите, ама без да ги проявите дори.Тогава не е имало обработка ли?Самия акт на проявяване на негатива Е обработка - вид проявител, разреждане, температура, клатене ... всичко влияе на резултата и е обработка.После като сканираш да качиш кадрите скенера какво прави, не ги ли обработва по някакви дефолтни настроики.Или копирането на хартия то не е ли обработка мат, гланц .. все е манипулация.Да не говорим за тия с благородните процеси.

Що не се отвори някакъв саит където да се качват не джипези а роу фаилове.Ако снимам в роу как да ти го покажа без обработка?

темата е [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   05-02-12 17:50

Автор: didesignbg   
Дата:   05-02-12 17:56

Чакайте не го яжте, той май има предвид контактно копиране, което си е много яко . Ако пък е другото изяждайте го.[smilie18]

Дата:   05-02-12 18:03

Има предвид, че ноо сме кропели, пък майсторите печатали с перфорацията....

Автор: Canon   
Дата:   05-02-12 19:46

Едни печатат с перфорацията, други ядат доматите с колците.
Въпрос на вкус.

Автор: yang   
Дата:   05-02-12 22:32

Без да влизам в темата:

Автор: mikedimit
Дата: 05-02-12 15:44

Съгласен.Но темата ми е за стария критерий за майстор на кадъра-да видиш кадъра преди да го заснемеш.Ще разкажа за един случай с покойния вече Румен Димитров.Та след един разгорещен спор за техника и оптика, човека взе една кутия(мисля, че бе картонена, направи и дупка, сложи плака и ...направи страхотен натюрморт.Та така.Тогава го взеха на подбив, че си е купил сапунерка на Олимпус и снима наред с нея.

Да не става дума за Румен Георгиев-Рум ???

Автор: dream_catcher   
Дата:   05-02-12 23:03

човек като ви чете, ше си помисли че верно няма значение дали може да кадрира или не.

Автор: next_time   
Дата:   05-02-12 23:05

Ако искаш вярвай ама точно съм си дал почивка между двата диска на дриимкечър[beer]

Автор: vgramatikov   
Дата:   05-02-12 23:35

Да снимам без да обработвам.С каква цел?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »