Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikkor af-s 35mm f/1.8 dx
Автор: star_dust   
Дата:   26-01-12 00:33

Здравейте,

бих искал да попитам за мнения за този обектив. Ако някой го е ползвал бих се радвал да сподели какво му е харесал и какво не. Мисля да го купя за сони некса с адаптор. Доне адаптора, който чакам, стане :). Ще се радвам да разгледам и снимки, които сте правили с този обектив.

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor af-s 35mm f/1.8 dx
Автор: didesignbg   
Дата:   26-01-12 08:34

Остави го този обектив. Не се сещам защо би искал да го закачаш на некс с преходник, освен разбира се, ако вече нямаш обектива и преходника + свободно време.

Автор: Star_dust   
Дата:   26-01-12 08:57

какво му е на обектива? тествах го в магазина. прави невероятни снимки!

Автор: bvo   
Дата:   26-01-12 09:04

Обектива е жесток! Успех! На кропка си е нормален обектив, изключително остър! Бокето му е леко ръбесто и остро, но, както се казва за толкова пари - толкова! Погледни ревюто на Бони за въпросния обектив, там всичко си е написано:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=92

Автор: pifakiz   
Дата:   26-01-12 09:17

Обектива е перфектен за цената си![smilie24]

Тук можеш да разгледаш кадри.

Успех

Публикацията е редактирана (26-01-12 10:11)

Автор: mike74   
Дата:   26-01-12 09:33

Обектива си е супер, коментиран е поне сто пъти тук във форума.
Но didesignbg ти дава много добър жокер [smile] след като ще го закачаш на НЕКС, но май не го разбра. Става въпрос че 35/1.8 ДХ е АФ обектив и освен това е Г серия т.е. няма гривна за блендата.
Имаш два проблема - С АФ обектив трудно се работи на ръчен фокус и второ нямаш контрол на блендата. Има преходници с такъв контрол но той е доста приблизителен и самия преходник е по-скъп.

Ако си го имаш обектива си заслужава да вземеш само преходник и да експериментираш - аз така направих, но си имах обектива - но да го куваш специално за НЕКС ако нямаш Никонска система на която по принцип да си го ползваш е малко безмислено.

Публикацията е редактирана (26-01-12 09:38)

Дата:   26-01-12 12:29

преходник съм поръчал специално с контрол на блендата. иначе peaking focus на некса прави ръчното фокусиране доста лесно. оценявам коментарите!!! сега ще видя линковете които сте дали.

Автор: didesignbg   
Дата:   26-01-12 12:41

Само да спомена, че съвета ти го давам, като човек който ползва 35/1,8 за ръчен фокус.
Има много по-подходящи варианти. Ценово, като почнеш от Мир 24Н, минеш през никори разни, фойтландер 35/1,4 и приключиш с лейка.

Автор: emo1   
Дата:   26-01-12 12:41

Подскажи цената на преходника?

Автор: mike74   
Дата:   26-01-12 12:58

Цената на преходника за Никонски обективи от ебей Англия е 10-12 паунда БЕЗ контрол на блендата и 20-25 СЪС контрол. Цените могат да варират и повече разбира се.

Автор: kapitancho   
Дата:   26-01-12 13:18

Предполагам, че фокусираш първо и после затваряш, нали?

Автор: tziko   
Дата:   26-01-12 13:34

Много съм доволен от обектива! Има аберации на 1.8 но са поносими и го смятам за нормално, фокуса не е от най-бързите, но е сравнително бърз (ако те вълнува АФ-а) Някой казват, че криви на малки предметни разстояния, но аз избягвам да снимам с него от много близко (за това имам макро[smilie5]) и не съм обръщал внимание на кривенето.

Дата:   26-01-12 13:39

tziko, аберации е много общо казано. Те са таман 7 вида и всички обективи ги имат :)

Автор: pefoto01   
Дата:   26-01-12 13:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hemilio   
Дата:   26-01-12 13:52

Чудесно е обективчето,но щом няма да имаш авто фокус ще е тегава работа,вземи си един Хелиос за 50 лв и пробвай да видиш-море и мъка!

Автор: pefoto01   
Дата:   26-01-12 13:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   26-01-12 14:31

преходника изезна 30 паунда с пращането. Пробвах обектива в магазина с преходника и обектива фокусира адски бързо. блендата не мисля да я въртя много, а само скоростта на затваряне. пак казвам, с peak focus на некса (вижте видеота в youtube, ако не сте чували за тази функция), фокусирането е доста бързо. бих качил снимки, за да ви покажа. доста рязък обектив и прекрасно боке прави. това бяха моите впечатления. за аберации и изкривявания не съм гледам много, но за мене фотографията не искам да става технически погледа върху нещата е по-скоро артистичен. още мнения са добре дошли

Дата:   26-01-12 14:37

А замислял ли си се за Сони 35/1.8? Той не е толкова известен, но май не е никак лош.

Дата:   26-01-12 14:54

чувал съм, че е добър, но вече поръчах преходника към никон. пък и баща ми има d200, на който ще може да му се ползва и ауто фокуса на обектива.

Автор: tziko   
Дата:   26-01-12 16:04

Хроматични аберации имам в предвид. Другите не ги знам как изглеждат [smilie18]

Дата:   26-01-12 16:36

Хроматичните са 2 вида, а останалите са дисторсия, винетиране, сферична, кома и астигматизъм.

Дата:   26-01-12 17:17

някакви снимки да качите, които са правни с този обектив?[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   27-01-12 14:28

мерси за всички коментари и отзиви. ще се радвам на още линкове и снимки правени с този обектив. ще ми е интересно и сравнение със 50mm f/1.8 d пак на никон.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-01-12 19:37

Отиваш тук

http://www.flickriver.com/

На lens explorer, избираш и почваш да гледаш от най-нови, до популярни. Лошо ще ти стане. Това обаче не ти гарантира собствени кадри с подобно качество[smilie3]

Автор: star_dust   
Дата:   27-01-12 20:12

Мерси за линка. дано да направя и аз такива снимки някой ден!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: