Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 един въпрос за Nikon D300s
Автор: valkorn   
Дата:   21-12-11 19:55

искам да попитам някой дали има на идея защо Nikon D300s го няма на пазара? и защо във оторизираните магазини за продажба немогат да го доставят и след нова година (това и за рамките на месец яниари)?
Балгодаря на всички отзовали се :)

Отговори на това съобщение
 Re: един въпрос за Nikon D300s
Автор: io_bs   
Дата:   21-12-11 20:01

Може би скоро ще пускат наследника му - D400 [smilie8]

Автор: clipse   
Дата:   21-12-11 20:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bordon   
Дата:   21-12-11 20:19

Ако имаш възможност, може да провериш в Гърция дали го има като складова наличност в тяхната търговска мрежа.
Просто като идея, ако си решил да го закупуваш по празниците :-)

Дата:   21-12-11 22:18

благодаря колега, но засега се въздържам да правя покупката, но за след празниците може да го сторя ама ще стане ясно :)

Автор: zdimitrov   
Дата:   26-12-11 16:10

На 22 декември бях в Холандия. Покрай разходките по магазините в Айндховен, попаднах в Media Markt - нещо като нашите Техномаркет и Технополис. Мащабите и нещата които имаха в магазина като асортимент ме поразиха. Леко се отклоних от темата ... та ...
На единия от етажите, половината от който беше заделен за фото и видео техника имаше цял ред с огледално-рефлексни апарати - практически всички модели на Canon, Nikon и Sony бяха изложени. Включително и Nikon D300s с някакъв китак (честно казано, сега даже не мога да си спомня какъв точно). Цената беше около 10тина евро под 1500 (нещо като 1485 ми се върти в главата). Простата сметка показа, че този китак щеше да ми излезе около 600 лева ако извадя цената на Д300с, обявена във фотопавилиона и фотосинтезиса. А на мен тоя китак изобщо не ми трябва. На въпроса дали имат само тяло, един от продавачите-консултанти ми отговори, че за съжаление имат само комплекта, а само тяло нямат и не могат да доставят, тъй като Д300с бил спрян от производство. Това са неговите думи и незнам до колко са истина.

И аз имам същия отговор от Фотопавилиона - няма налични, няма яснота от доставчика кога ще има доставка (и както подразбирам от тези думи - няма яснота дали изобщо ще има такава доставка). Така че, вариантите остават да се купува от някъде, където е останала складова наличност.

Твърде странно ми се вижда, Nikon да са спряли от производство D300s без да има реално заместител от същия клас.

Автор: rado   
Дата:   26-12-11 16:59

Логиката подсказва че имат проблем с производството покрай наводнението, чак пък да е спрян и 100% изчерпан от търговската мрежа месеци преди представянето на неговия заместник е леко странно.Или след месец Никон ще залеят пазара с D400 на същата цена [cool] [beer]
Ще ми се да е второто [smilie5]

Автор: vgramatikov   
Дата:   26-12-11 19:04

Баси имало хора които си купуват смислена техника още.
[smilie24]

Автор: angin   
Дата:   26-12-11 19:30

Приятел каза че прочел че продажбите или производството на D300s и D700 в Япония било спряно от РИОКОС не нашето а тяхното поради някакви зловредности, и май няма общо с D400.

Дата:   17-01-12 21:51

наистина интересно! той е модел 2010г. и така да го спрят от един път това е мн. голяма загадка :)
а никон д90 е на пазара, а д300с го няма :)

Автор: bobonai   
Дата:   17-01-12 23:21

Случайни неща няма. Там природата е сурова. Или пък, как иначе да се оправдае високата цена на евентуален негов наследник[smilie5] Един ден ще го произвеждат в БГ мургавите циганета [cool]

Дата:   18-01-12 02:51

е то тогава ще си го позволим да си го вземаме на части от наште сигани [smile] и то мн. евтино [shtrak]

Автор: jarjar_   
Дата:   18-01-12 09:45

Поръчай го от Европа, например от ТУК и няма да имаш такива терзания [smilie3] . Успех!!!

Дата:   19-01-12 04:58

мерси мн. на отзовалите се, но аз искам да го застраховам! а тук само става при покупка от фотосинтезис !

Автор: mitku   
Дата:   19-01-12 08:15

В Англия го има на много места (за поръчка по Интернет, евентуално може и да има възможност с допълнителна гаранция/застраховка да се купи), но вече след като е спрян от производство, няма изгодни промоции, а и при сегашната цена на паунда ще ти излезе 300-600лв. по-скъпо от обявената от Павилиона цена от 2300лв. С две думи - аз не бих го купил. [smilie7]

Автор: victory13   
Дата:   19-01-12 10:45

колко е доставката на това с еконт примерно... иначе е 1000 лири точно на много места [shtrak]

Автор: ditam   
Дата:   19-01-12 10:48

30-40 лв. е куриерската такса + 4,8 % от цената на стоката (ако Еконт я закупи, което може да се третира двусмислено, кой купува - ти или Еконт и кое точно е покупка). Проверено е. Има и допълнителни за застраховка, но те са пожелателни, а не задължителни.

Публикацията е редактирана (19-01-12 10:49)

Автор: victory13   
Дата:   19-01-12 10:58

какво ще закупува еконт [smilie8] ... на мен ми трябва техен адерс за доставка на моята покупка, и доставка до тук... какво купуват те [smilie8]

Автор: mitku   
Дата:   19-01-12 11:01

-> Givetransport -> 7.20 лв. доставка. [smilie24]

Дата:   19-01-12 11:19

Много ми е странна цялата тази ситуация с D300s и D700.

Вчера имахме разговори с единия от фотомагазините. Основно ставаше въпрос за D700, но с D300s нещата са същите. Проблем с доставката има. Не се знае кога ще има доставка. По-притеснителното е обаче, че казаха и "не се знае дали има". Никакви срокове, никаква информация повече. Преди малко повече от седмица говорих по телефона с Профайлд. Същото нещо - не се знае кога ще има доставка. На въпроса ми, дали доставките са затруднени от наводненията през есента, отговора беше утвърдителен. Но в разговорите от вчера научих, че проблеми с доставките е имало още преди наводненията, още преди земетресението в Япония миналата година, а и това, което понамерих тук-там по форумите потвърждават това.
Потърсих в няколко сайта, и двата фотоапарата ги има налични в щатите. От мненията по-горе се разбира, че и в UK ги има.
Ако някой е компетентен да каже нещо, това е Джъмбо, вероятно знае за темата но не казва нищо ...
Аз още малко ще почакам и ще се метна в базара. Излязоха поне 3-4 оферти там за последните 3-4 седмици.

Публикацията е редактирана (19-01-12 11:21)

Автор: ilcoin   
Дата:   19-01-12 11:22

Чистят старите камери, а заводите през това време яко бухат новите модели, за да има за голямото пазаруване след прИмиерата.

Ако не ти е спешно, изчакай. След анонса на Д400/Д800 нещата в базара също ще изглеждат другояче ...

Дата:   19-01-12 18:30

Така се случи днес следобед, че се обсъждаше пътуване до Румъния. Сетих се да погледна дилърите на Никон Румъния:
http://www.nikonisti.ro/parteneri

Голямо учудване - повечето от дилърите са отбелязали D300s като изчерпана наличност или "Disponibilitate: End of Life" [smilie10]

Обаче в един от дилърите има, освен ако сайта е зарязан и не е обновяван, но не пречи който се интересува да им пише.
http://www.digiland.ro/........

Цената е 5499 леи = 2480 лева приблизително. 181 лева по-скъпо от нашенско.

Относно D700 - има го при почти всички дилъри. Цената на Д700 + 24-70/2.8 - 13999 леи = 6313 лева приблизително. Цената тук - 6199 лева.
За 114 лева в повече другата седмица паля колата, Букурещ ми е на по-малко от 200км ...

Публикацията е редактирана (19-01-12 18:30)

Дата:   23-01-12 13:15

и какво стана сега NIKON е на изчезване ли ? Във фотосинтезис има само никон д7000 и нищо друго, щели сме да чакаме техните наследници кво е това нещо ми то някой ще излязът чак края на тази година :) . Аз лично имам интерес и искам да си закупя д300с ма на [smilie11] на сайта е ОЧАКВАЙТЕ СКОРО !!! [smilie21]

Дата:   23-01-12 13:25

Това "очаквайте скоро" стои от декември месец. А светлина в края на тунела няма още ...

Автор: dametoo   
Дата:   23-01-12 13:42

Съдейки по коментарите съм имал късмет с моето D300s. Ако бях изчакал сигурно и аз щях да съм в това положение.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »