Автор: zdimitrov
Дата: 26-12-11 16:10
На 22 декември бях в Холандия. Покрай разходките по магазините в Айндховен, попаднах в Media Markt - нещо като нашите Техномаркет и Технополис. Мащабите и нещата които имаха в магазина като асортимент ме поразиха. Леко се отклоних от темата ... та ...
На единия от етажите, половината от който беше заделен за фото и видео техника имаше цял ред с огледално-рефлексни апарати - практически всички модели на Canon, Nikon и Sony бяха изложени. Включително и Nikon D300s с някакъв китак (честно казано, сега даже не мога да си спомня какъв точно). Цената беше около 10тина евро под 1500 (нещо като 1485 ми се върти в главата). Простата сметка показа, че този китак щеше да ми излезе около 600 лева ако извадя цената на Д300с, обявена във фотопавилиона и фотосинтезиса. А на мен тоя китак изобщо не ми трябва. На въпроса дали имат само тяло, един от продавачите-консултанти ми отговори, че за съжаление имат само комплекта, а само тяло нямат и не могат да доставят, тъй като Д300с бил спрян от производство. Това са неговите думи и незнам до колко са истина.
И аз имам същия отговор от Фотопавилиона - няма налични, няма яснота от доставчика кога ще има доставка (и както подразбирам от тези думи - няма яснота дали изобщо ще има такава доставка). Така че, вариантите остават да се купува от някъде, където е останала складова наличност.
Твърде странно ми се вижда, Nikon да са спряли от производство D300s без да има реално заместител от същия клас.
|
|