Автор: phil
Дата: 22-01-12 00:53
Реших да споделя това тук, ще се радвам, ако помогне на някой. Не правя реклама на човека, за който става въпрос. Просто препоръчвам горещо и пред всички други възможности.
Филмови камери Leica, Contax, Rollei, Hasselblad, вкл. по – новите новите с електрониката – знам какво е да имаш такава камера и да е с някакъв проблем и да се чудиш освен цената на оправянето на кого да се довериш.
Вече 2 пъти един перфектен сервиз в Германия и определен човек в сервиза ми свърши работа и то по невероятено точен начин.
В единия от двата случая, за един Contax RTS говорих преди това с 2 прехвалени големи фирми и „официални“ сервизи в Германия, които се споменават по форумите навън и повечето реват какво са им върнали „направено“. Останах с впечатлението, че нямаха представа за какво става въпрос – електрониката била, трябвало да се смени цялата, щяло да струва над 500 евро, не се знаело дали после ще тръгне.
Почти загубил надежда, като стигнах до човека, за който става въпрос, се изненадах– каза ми на секундата по телефона каква точно е причината, кои точно 4 кондензатора трябва да се сменят, защото са изтекли, и това е. Както каза, така и стана.
Пратих му един Rolleiflex SL 2000F – потрошен транспорт, разцентровани затвор, механика огледало, нещо в електрониката грешно, какво ли не – върна се като нова камерата перфектна. Включително без да се плаща за това - куп други работи проверени, почистени, направени, смазани, регулирани, даже и напълно ревизиран обектива един Carl Zeiss Planar 50/1.4. Не можел да ги остави така.
Човека за който става въпрос е главният специалист в тази фирма, но има друга собствена фирма и може сам да изпълнява поръчки. И без това той прави камерите. Вероятно така ще излезе и по – евтино за нашего брата.
Самия човек е чудесен, вероятно защото е натурализиран украинец, каза че много обича България има 2-3 много добри приятели тук. Невероятно точен, отговорен и прецизен.
Сервиза, за който става въпрос е официален за Leica и Rolleiflex , но човекът прави и Hasselblad и Contax вероятно и всички останали висок клас камери. Не съм питал конкретно повече.
Синът ми е чужбина има един Hasselblad 205 TCC с електрониката и с проблеми, не работи. Беше се отказал да търси къде да я даде за ремонт. Споменах на този човек, че има такава камера с проблем – оказа се че от 20 години и Hasselblad прави и знае какъв е проблема, да я пращаме.
Единствения проблем е, че е търсен и претрупан с работа и поръчките за ремонт на Leica и Rollei са с приоритет тъй като са по някакви договори с фирмите. Така че други камери може да почакат. Не става въпрос за месеци разбира се. Някой път ставало и веднага за дни.
Като получи камерата – разбира се праща предварително описание на работите и цена.
Ако някой иска нещо по – конкретено и контакт – да пише на лични.
Може и да дам тук име на фирмата, адреси и т.н. но май трябва първо да го попитам.
|
|